Sony-Xperia-5

Sony u 2020. predstavlja četiri top modela

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Čak i nakon ukidanja mobilne divizije, odnosno njene integracije u ostale dijelove kompanije, Sony nastavlja po starom, barem kad je u pitanju Istočni blok.
Kada je počekom ove godine lansirana Xperia 1, pa kasnije Xperia 5, mislili smo da su napokon uveli red u pometnju sa imenima koja je do tada vladala.

Ipak, najnovije glasine sugerišu suprotno, budući da bi se jedan od top modela koji će biti lansirani sljedeće godine mogao zvati, ni više ni manje nego – Xperia 0. (nula)

Koliko je ovo pametno ili smiješno, ostavit ćemo vam da sami prosudite, ali isto tako treba napomenuti da stižu modeli koji će biti nazvani Xperia 1.1, Xperia 3 i Xperia 5.1.

Najzanimljiviji dio priče je što bi sva četiri modela trebala spadati u kategoriju flagsh-ipa, budući da glasine sugerišu Snapdragon 865 kao pogonski uređaj. Dobra je vijest što će u startu podržavati 5G mreže, ali i dalje možemo očekivati izduženi 21:9 omjer stranica.

Bilo kako bilo, detalje ćemo najvjerojatnije saznati na MWC-u u Barceloni krajem februara, a do tada će zasigurno procuriti još neka informacija.

Pročitajte...

Huawei Kirin 1020 do 50% većih performansi od prethodnika

Pratite nas:Huawei Kirin 1020 će biti izrađen u 5nm procesu i donijeti do 50% veće …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *