Šef Samsunga najavljuje promjenu strategije: Priuštivi Galaxy telefoni dobijaju najnovije funkcije

Vlasnik Samsunga DJ Koh je najavio da će ubuduće ugrađivati mnogo više vrhunskih funkcija u grupu telefona srednje klase. Umjesto predstavljanja najnovijih funkcija u skupljim modelima, Samsung će posebno Galaxy A seriju opremiti sa novim dodacima.

Gigant pametnih telefona Samsung planira promjenu pristupa tržištu koja će posebno obradovati kupce telefona srednje klase. Vlasnik DJ Koh je za CNBC rekao kako vrhunski dodaci i funkcije ovog brenda više neće biti dostupne samo u najskupljim modelima tipa S i Note serije. Sada će se novi dodaci kuće Samsung početi pojavljivati i u srednjoklasnim telefonima ovog proizvođača. Još interesantnija je činjenica da je Koh u razgovoru naglasio da će “jeftiniji uređaji” nove dodatke i funkcije dobiti možda i prije skupljih top-modela ove firme. Ovaj korak Samsunga bi trebao da ponudu i cijenu približi posebno mlađim korisnicima.

Samsung: već ove godine srednjoklasni model sa top dodacima?

Sa ovom novom strategijom se Samsung u biti želi oporaviti od pada na tržištu pametnih telefona, gdje su im prodaje u poređenju sa drugim kvartalom prošle godine pale za 20% – prenosi CNBC. Posebno se Galaxy S9 pokazao slabiji u prodaji nego očekivano. Bitnu ulogu u ovoj novoj strategiji Samsunga bi trebala igrati Galaxy A serija. Po pitanju cijene se ova serija kreće više u srednjoj klasi. Slično kao što su i konkurenti poput Vivo, Oppo ili Huawei uradili, sada i Samsung želi da ugradi vrhunske dodatke u svoje srednjoklasne uređaje.

“Naša pažnja je usmjerena prema mladim ljudima koji sebi ne mogu priuštiti skupocjene top modele firme. Ali kako im ipak približiti inovativne dodatke? Iz tih razloga želimo preraditi naše srednjoklasne uređaje”, rekao je Koh u razgovoru.

Po svim izgledima je Samsung već dosta toga navedenog primijenio, jer je vlasnik Samsunga Koh izjavio da će se uređaj srednje klase sa vrhunskim dodacima još krajem ove godine naći na tržištu.

 

 

 

 

 

 

 

chip.de

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *