Samsung predstavio novi 43.7MP senzor za prednje kamere

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Samsung Electronics preko objave za medije predstavio je svoj novi senzor kamere ISOCELL Slim GH1. Samsung je ovim senzorom uspio smanjiti veličinu pojedinog piksela na 0,7µm, što je prvi takav u industriji. Senzor se sastoji od 43,7 milijuna piksela, a veličina mu je otprilike 1/3.745″.

Ako vam zvuči čudno što Samsung kod senzora kamere hvali kompaktnost, kada općenito vrijedi što veći senzor to bolje fotografije, treba napomenuti da je riječ o senzoru optimalnom za “full-display” uređaje prednje kamere.
Cilj proizvođača smartfona je maksimalno smanjiti rubove oko ekrana, a manji senzor prednje kamere koji zadražava kvalitetu dosadašnjih (ili je čak podiže) svakako će tu pomoći.

Samsung koristeći 43.7MP i piksel binning tehniku spajanja 4 piksela u 1 u stanju je proizvesti 10.9MP fotografije, koje bi trebale biti ekvivalentne kao da su uhvaćene senzorom koji ima veličinu piksela od 1,4µm. Novi senzor podržava snimanje 4K videozapisa do 60 slika u sekundi.

ISOCELL Slim GH1 podržava phase-detection autofokus, te elektronsku stabilizaciju slike. U masovnu proizvodnju kreće do kraja godine.

Pročitajte...

Huawei Kirin 1020 do 50% većih performansi od prethodnika

Pratite nas:Huawei Kirin 1020 će biti izrađen u 5nm procesu i donijeti do 50% veće …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *