Samsung otkriva nove tajne o sklopivom Galaxy mobilnom uređaju

Novi Samsung patent, koji je nagrađen od World Intellectual Property Organizationa, otkriva tehničke trikove koje bi korejska kompanija mogla koristiti na svojim nadolazećim sklopivim Galaxy telefonima.

Patent opisuje način kako koristiti mehanizam zaključavanja koji se aktivira elektronski – što će očvrsnuti fizičku konstrukciju sklopivih telefona.

Savitljivi ekran je prikačen za čvrsti okvir koji ga drži na mjestu. Kada se sklopi, ekran ostaje na mjestu zahvaljujući mehaničkim pogonima koji drže telefon sklopljen. Kada korisnik pokuša otvoriti telefon, mehanizam se automatski otključava dok se ne otvori.

 Više: Samsungov sklopivi telefon će se širiti do 7.3 inča

U tom momentu, telefon ponovo zaključava mehanizam, pretvara ekran u ravnu površinu stabilnu za upotrebu. Na taj način ljudi će moći rasklopiti ekran i odmah početi koristiti telefon bez brige da li će doći do nekih problema.
Patentovi dijagrami pokazuju da je korištena tehnologija slična knjizi, dvije strane, ali možda bi uređaj mogao biti i sa tri, kako glasine i drugi dijagrami kažu.
Galaxy X, koji bi se širio do 7.3 inča, bi trebao biti objavljen u novembru na Samsungovoj koferenciji programera, ali to ne znači da će se ovaj uređaj tada početi i prodavati.
Vjerovatnije je da će kompanija pokazati dizajn ovog telefona (Galaxy X ili Galaxy F?) u novembru kako bi pomogli proizvođačima da osmisle svoje
jedinstvene dizajne. Tačan datum puštanja u prodaju bi mogao biti nekad u 2019. godini, iako bi Samsung mogao odlučiti da krajem ove godine iznese ove telefone za ograničeno tržište.
Da li Vam se sviđa ideja o sklopivom telefonu?

Oglasite se u komentarima.

 

 

 

tomguide.com

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *