Samsung Galaxy S11 donosi novu tehnologiju za baterije

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Pored druge generacije 108 MP senzora glavne kamere, Samsung Galaxy S11 bi mogao donijeti jednu možda i važniju novost. Naime, radi se o bateriji, koja bi u novoj generaciji trebala imati puno veći kapacitet nego u sadašnjim S10 modelima.

Prema pisanju korejskih medija, Samsung će u Galaxy S11e ugraditi 3730 mAh bateriju, što je osjetno više od 3100, koliko ima aktuelni Galaxy S10e.
„Obični“ Galaxy S11 bi trebao dobiti bateriju kapaciteta 4300 mAh, što odgovara bateriji u Galaxy Noteu 10+, a to je dosta više od 3400 mAh, koliko je trenutno u Galaxy S10.

S11-Baterija

Galaxy S11+ bi trebao imati čak 5000 mAh, što je dosta više od 4100 mAh, koliko nalazimo na Galaxyju S10+, a sve skupa bi autonomiju trebalo podignuti na veči nivo, te istovremeno zadovoljiti novu 5G tehnologiju.

Naravno, uređaji neće narasti u dimenzijama, već bi tajna ovog uspjeha trebala biti sadržana u novoj generaciji PMP (Protection Module Packages) tehnologije koja omogućuje do 57% veći kapacitet baterije istih dimenzija.

Osim nove PMP tehnologije, produženoj autonomiji bi trebale presuditi i stavke poput nove generacije procesora, SAMOLED ekrana i načina na koji energiju troši kamera uređaja.

Pročitajte...

Hakeri probili zaštitu OnePlus servera i došli do privatnih podataka korisnika!

Pratite nas:OnePlus, kompanija najpoznatija „geekovskom“ dijelu populacije danas je na email adrese kupaca poslala upozorenje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *