Prognoza: i do 80 miliona prodanih iPhone-a – još ove godine

Izgleda da je dovoljno veoma malo inovacija za uspjeh. Prema riječima analitičara Ming-Chi Kua, Apple bi u preostala četiri mjeseca ove godine mogao prodati i do 80 miliona jedinica novih iPhone-a. Očigledno se Apple priprema za navalu na svoje uređaje, te je već nabavio i drugog isporučioca za OLED ekrane.

Nakon izbacivanja na tržište i kratko prije početka prodaje novih iPhone-a, analitičar Ming-Chi Kuo predstavio je svoja očekivanja za tekuću godinu. U svojoj procjeni koja je došla do ljudi iz 9to5mac-a, on procjenjuje da će Apple već do kraja 2018. godie prodati između 75 i 80 miliona jedinica svojih novih uređaja. Veliki dio tih prodanih uređaja trebao bi po njegovim prognozama biti najjeftiniji model iPhone XR, budući da bi ovaj pametni telefon koji se može očekivati tek za mjesec dana trebao da osigura 55 do 60% prodaja. Oko 30% prodanih telefona trebalo bi biti iPhone XS Max, a interesovanje za novi Apple pametni telefon iPhone XS očigledno nije toliko veliko.

                                slika:PCMag.com

Kuo očekuje da da će se iPhone XS Max prije svega u Kini dobro prodavati. Ovo bi, između ostaloga, trebalo biti tako i zbog veoma velikog ekrana, nove zlatne boje i mogućnosti za dvojni SIM. On je dao prognozu čak i za Apple Watch, te bi po njemu nova serija 4 trebala do kraja godine imati nešto više korisnika nego stara serija 3. To bi trebalo biti tako zbog atraktivnije cijene u odnosu na prethodni model. U Njemačkoj ovaj model sad za sad košta samo 299 eura.

LG bit će drugi isporučioc OLED uređaja

Velika potražnja za novim iPhone-ima trebala bi biti razlog zašto se Apple više ne oslanja samo na jednog isporučioca OLED ekrana. Pored Samusnga sada i LG pravi odgovarajuće ekrane za Apple. Po jednom izvještaju iz Koreje, LG će od oktobra početi proizvodnju u jednoj tek napravljenoj fabrici, i to ekskluzivno za Apple. Prije nego što se zaista počne sa proizvodnjom proći će vjerovatno još par mjeseci, a do kraja godine očekuje se proizvodnja od najviše dva miliona panela. Da li će se ovi ekrani direktno instalirati u nove iPhone uređaje još nije poznato, a moguće je i da će se na početku koristiti samo kao zamjenski dijelovi.

 

 

 

 

 

 

Areamobile.de

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *