Pripremite se: Samsung bi mogao odbaciti ulaz za slušalice

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

• Samsung razmatra uklanjanje utikača za slušalice na svojim dolazećim telefonima

• Prva žrtva bi mogao bili Galaxy Note 10 ili Galaxy S11

• Uz pretpostavku da će Note 10 biti objavljen u jesen sljedeće godine, to će biti pune tri godine od kada je Apple prvi uklonio utikač za slušalice

Ovo su vijesti koje niko nije želio čuti – Samsung bi mogao razmotriti uklanjanje utikača za slušalice na svojim budućim uređajima. Prema ETNews, koji je citirao izvor, Samsung bi mogao odbaciti svoj 3.5 mm ulaz za slušalice sa svojih uređaja sljedeće jeseni.

Ovo znači da je dolazeći Samsung Galaxy S10 siguran. ETNews citira izvor iz industrije Samsunga koji kaže da kompanija trenutno razmatra ovu promjenu na Galaxy Note 10 ili Galaxy S11 telefonu. Umjesto ulaza za slušalice, kompanija će se navodno osloniti na kombinaciju USC-C utikača telefona i produžetka za slušalice.

Izvor ne kaže zašto bi se Samsung želio riješiti ovog utikača. ETNews spekulira da, kao ostali proizvođači, kompanija samo želi sačuvati prostor za druge dijelove telefona.

Dok je ETNews prilično upućen kada je riječ o Samsungu, ovo je još uvijek samo glasina. Očekuje se da Samsung neće objaviti Galaxy Note 10 do sljedeće godine i Samsung Galaxy S11 je vjerovatno 18 mjeseci daleko.

Samsung je dobijao pohvale radi zadržavanja utikača za slušalice na svojim uređajima. Kako bilo, dok drugi proizvođači intenzivno uklanjaju ovaj utikač, sve je više moguće da i Samsung počne pratiti ovaj trend.

Ako ništa, Samsung se trudio dugo zadržati ovaj utikač. U jesen sljedeće godine biti će tri godine od kada je Apple uklonio utikač za slušalice sa iPhone 7 telefona.

Pročitajte...

Razlika između LCD, TFT, OLED, AMOLED, SUPER AMOLED, RETINA ekrana? Prednosti i nedostaci

Pratite nas:Usjek ili okvir oko ekrana je sve manji i telefoni gube više okvirnog prostora …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *