OnePlus 6T pregled: Sve što do sada znamo Dodano: OnePlus kaže „ne“ priključku za slušalice, novi izvori sugeriraju na druge promjene

Kompanija je već potvrdila postojanje OnePlus 6T mobilnog uređaja i otkrila nekoliko novih dodataka i promjena na njemu, dok su tračevi i izvori popunili mnogo praznina. Iznenađujuće, ali čini se da će OnePlus 6T biti najznačajnije izmijenja verzija modela koji će izaći.

Kako je moguće da OnePlus nadmaši OnePlus 6 u samo nekoliko mjeseci prodaje? Evo šta smo saznali da možemo očekivati, kada očekivati i koliko ćemo možda platiti ovaj model.

Kada će OnePlus 6T izaći u prodaju?

OnePlus 6 je objavljen u maju, oko mjesec dana ranije nego što inače kompanija „izbacuje“ svoj novi model i OnePlus 6T bi trebao biti objavljen mjesec dana prije nego što je najavljeno.

Prema izvještaju sa CNET-a, OnePlus 6T će biti objavljen u oktobru, dok su OnePlus 5T i OnePlus 3T objavljeni u novembru. CNET sugerira da će OnePlus biti partner sa T-Mobile uvoznikom za U.S. objavu, ali globalno raširena verzija će biti objavljena u isto vrijeme.

OnePlus je nedavno objavio sliku zaslona pokazujući novi Screen Unlock (dodatak objašnjen u nastavku) na kojem prikazuje srijedu 17. oktobra. Da li bi to mogao biti trag za datum objavljivanja? U međuvremenu, stranica sa Giztop sajta sugerira objavljivanje 16. oktobra.

S druge strane, OnePlus već nagovještava nešto za 15. januar 2019. godine na svom službenom Weibo profilu. To je možda OnePlus 6T ili nešto drugo… ali sigurno je da to neće biti OnePlus 7 ako OnePlus 6T zaista izlazi u oktobru.

Ukratko: ova vijest komplicira pretpostavke, ali moglo bi se očekivati nešto potpuno novo od kompanije.

Koliko će OnePlus 6T koštati?

CNET izvještava da je OnePlus 6T zacijenjen na US$550 – što je skok od cijene od $529 za OnePlus 6. Međutim, Giztop sugerira cijenu od $569 za novi mobilni uređaj.

U Velikoj Britaniji, OnePlus 6 se cijeni na £469 pa bismo mogli očekivati oko $489 dolara za OnePlus 6T ili čak možda i £499. OnePlus 5T nije imao povećanu cijenu u donosu na OnePlus 5, ali je OnePlus 3T imao solidnu povišicu.

Moglo bi doći do značajnih promjena, od poboljšanog dizajna do nadograđenog sistema kamera, ali i veća cijena bi bila moguća…

Kako će OnePlus 6T izgledati?

Pretpostavljali smo da će OnePlus 6T biti jako sličan dizajnu OnePlus 6 modela, prema pregledu historije modela kompanije, ali sve više izvori usmjeruju ka nečemu većem.

Glasine tvrde da će OnePlus 6T ličiti na Oppo R17, dosta privlačan novi mobilni uređaj sa manjim zakrivljenim izrezom na vrhu.

SlashGear sugerira da bi fotografija koja se pojavila na kineskom sajtu Weibo, mogla biti prava stvar. Ima već poznatu crvenu sjenu koju OnePlus koristi i značajan dodatak na pozadini koji ćemo spomenuti.

Slika iznad dolazi sa Giztop sajta koji također ima sliku crvenog OnePlus 6T-a. Ova verzija iznad približno se podudara sa crvenom verzijom.

OnePlus je potvrdio CNET-u da će OnePlus 6T biti 0.45 mm tanji nego OnePlus 6 uslijed dodavanja senzora za otisak prsta koji je bio službeno ukinut. OnePlus sugerira da će mobilni uređaj „imati više unibody izgled“, kaže CNET.

Kakav će biti ekran OnePlus 6T-a?

Osim manjeg usjeka, ne očekujemo velike promjene dosadašnjeg dizajna ekrana… barem ne kada su ključne osobine u pitanju i činjenica kako se ponaša u svakodnevoj upotrebi.

OnePlus 6 već ima odličan ekran: velik i odvažan 6.28 inčni AMOLED ekran sa 19:9 omjerom slike i 1080p rezolucije. Pored usjeka, trebalo bi da vidimo nešto veoma blizu onome što OnePlus 6 već ima.

 

 

 

 

 

stuff.com

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *