Objavljen raspored izlaska Android-a 10 za Nokia telefone

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Za one koje i dalje muči odluka Google-a da sljedeću verziju Androida neće imenovati po “dessert”, kao što je to tradicija već godinama, možda ćete htjeti utješiti se u rasporedu izdanja Nokia telefona koji je također najavljen.

Prije nego što uđemo u raspored izdanja, dobro je spomenuti da je HMD Global napravio dobar posao u pogledu ažuriranja svojih uređaja i želimo da ih nekoliko drugih proizvođača prati.

Finski proizvođač ove godine počet će sa uvođenjem Android 10 (Android Q) na svoje pametne telefone. Počevši od slijedećeg tromjesečja (Q4 2019), Nokia 7.1, Nokia 8.1 i Nokia 9 PureView će biti prva koji će dobiti ažuriranje za Android 10.

Nadogradnja će se nakon toga prebaciti na Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus i Nokia 7 Plus između Q4 2019 i Q1 2020.

U prvom tromjesečju 2020. godine Android 10 bit će dostupan za Nokia 2.2, Nokia 3.1 Plus, Nokia 3.2 i Nokia 4.2.
Kasnije istog tromjesečja, Nokia 1 Plus koji pokreće Android 9 Pie Go Edition, Nokia 5.1 Plus, i Nokia 8 Sirocco također će dobiti Android 10.

Posljednji grupa telefona koji uključuje Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 5.1 i Nokia 1 koji je predstavljen sa Android 8.1 Oreo Go Edition bit će ažurirana na Android 10 (Go Edition) u drugom tromjesečju 2020. godine.

Nijedan prvi telefon Nokia-e prvog roda, objavljen 2017. godine, neće se ažurirati na Android 10, što objašnjava zašto vodeći Nokia 8 postoji na listi. Ipak, žalosno je što HMD Global neće ažurirati vodeći telefon na Android 10.

Na osnovu ovog rasporeda ažuriranja, budući Nokia pametni telefoni koji će se budu lansirati trebali bi imati Android 10.
Nismo sigurni za Nokiju 7.2 i Nokiju 6.2 koji su se  pojavili na Geekbench-u sa Androidom 9 Pie, ali vjerujemo da se zapravo mogu pokrenuti s Androidom Q ili dobiti ažuriranje odmah nakon što prodaju.

 

Pročitajte...

Facebook-spijunira

Facebook ima pristup kameri vašeg iPhone-a i kada to ne znate!

Pratite nas:Nakon Cambridge Analitice, Facebook bi mogla potresti još jedna afera. Ovoga puta se ne …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *