Novi detalji o Galaxy-u S10: Dolaze nove kamere – ali samo za jedan model?

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

 

Dugo se pretpostavljalo da će Samsung Galaxy S10 biti prvi pametni telefon ovog proizvođača sa tri kamere na svojoj poleđini. Međutim, nedavno se pojavio Galaxy A7 sa pomenutom konfiguracijom. Nove glasine sada govore da će S10 ipak imati tri kamere. Može li S10 tako postati konkurencija Huawei-u P20 Pro po pitanju kamera pametnih telefona? Sve dosadašnje glasine i informacije o novom Galaxy-u S10 možete pogledati na videu u prilogu.

Dolazi li nam Samsung Galaxy S10 ipak sa trostrukom kamerom na tržište?
Nakon što se ove godine već pojavio Galaxy A7 sa ukupno tri leće na pozadini, u ovo su postojale blage sumnje. Ovako trostruka kamera više nije nikakva novost.

Noviji izvještaj koji je u posjedu SamMobile sajta sada nam ipak pokazuje da će barem očekivani Galaxy S10 Plus (sa kodnim imenom Beyond) dobiti trostruke leće na svojoj poleđini.

Po ovom izvještaju će se Samsung kod Galaxy-a S10+ odlučiti za tri leće sa 16, 13 i 12 megapiksela. Standardna leća će pri tome, kako izgleda, imati najmanju rezoluciju sa svojih 12 MP – ali će zato imati varijabilni otvor blende od f/1,5 do f/2,4, kao i ugao slikanja od 123 stepena. Leća sa 16 MP imat će otvor blende od f.19-, a kamera sa 13 MP od f2.4.

Do sada je samo proizvođaču LG uspjelo da jedan ovakav objektiv sa širokim ugom slikanja koristi u sistemu dvojne kamere. Međutim, tri kamere na poleđini od kojih jedna ima široki ugao slikanja još niko nije uspio ugraditi u neki pametni telefon. Ukoliko Samsung uspije u ovome kod Galaxy-a S10, to bi za ovog proizvođača bila prava jedinstvena prodajna tačka.

Da li ova objavljena fotografija prikazuje specifikacije kamere Galaxya S10+?  Slika: Claud Yau / Twitter

Po ranijim glasinama bi standardni objektiv trebao biti smješten u sredini, između druga dva objektiva sa većim rezolucijama. Po ovom novijem izvještaju objektiv sa širokim uglom slikanja uređaja S10+ neće imati ni optički stabilizator slike, kao ni autofokus.

Da će Samsung na tržište izbaciti tri verzije S10 modela, u ovaj branši već se uzima za gotovo. Kako, među ostalima, i Sammobile pretpostavlja, Samsung bi mogao, slično Apple-ovoj novoj seriji, izbaciti na tržište i jeftiniji, “budget” pametni telefon, koji bi onda trebao imati samo dvojnu kameru.

Druga dva S10 uređaja trebala bi, po glasinama, imati dvojnu i trostruku kameru na poleđini. U kojoj mjeri se tri modela S10 uređaja zapravo razlikuju još uvijek nije poznato. Najkasnije ćemo saznati više kada ovi uređaji budu predstavljeni,a što bi se, po insajderima, trebalo dogoditi na MWC-u 2019.

Da li će Samsung sa svojim novim vodećim uređajem možda čak i našem trenutnom lideru po pitanju kamera pametnih telefona, Huawei-u P20 Pro, osporiti prvo mjesto?

Pročitajte...

Razlika između LCD, TFT, OLED, AMOLED, SUPER AMOLED, RETINA ekrana? Prednosti i nedostaci

Pratite nas:Usjek ili okvir oko ekrana je sve manji i telefoni gube više okvirnog prostora …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *