Novi detalji o četverostrukom sistemu kamere Samung Galaxy A9s telefona

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Samsung je spreman da danas najavi prvi ikada pametni telefon sa četverostrukom kamerom. Uređaj, poznat kao Galaxy A9s na nekim azijskim tržištima i Galaxy A9 (2018) u Evropi, će donijeti cijelu gozbu vrhunskih dodataka. Jučer je pouzdani Evan Blass objavio fotografiju ovog uređaja na kojoj se nalaze detalji sistema stražnje kamere.

Ranije je najavljeno da će Galaxy A9s imati glavnu kameru od 24 megapiksela. Hvaliti će se otvorom od f/1.7 i Clear & Bright tehnologijom koja će vjerovatno povećati kvalitet fotografija slabijeg osvjetljenja. Ispod nje biti će nova kamera dubine od 5 megapiksela koja će imati Live Focus i otvor od f/2.2. Telephoto kamera od 10 megapiksela je također tu. Ona ima 2x optičko uvećanje i otvor od f/2.4. I posljednje, Samsung je dodao i ultra-wide kameru od 8 megapiksela koja ima vidno polje od 120º i otvor od f/2.4. Cijeli sistem će kompletirati LED blic.

Fotografija potvrđuje da će telefon biti napravljen od stakla sa aluminijskim okvirom te da će na pozadini imati skener otiska prsta u obliku kvadrata. Također, vidljivo je izduženo dugme za podešavanje jačine zvuka (koje bi moglo biti Bixby dugme).

Galaxy A9s će biti opremljen Qualcommovim Snapdragon 660 čipom. To će biti upotpunjeno sa 6 GB RAM-a i 128 GB unutrašnje pohrane. Pametni telefon će imati veliki 6.28 inčni AMOLED ekran koji će napajati baterija od 3720 mAh. Također, tu će se naći i Android 8.1 Oreo.

Pročitajte...

Huawei najavljuje Ascend 910 AI čip i Mindspore AI okvir!

Pratite nas:Vrhunac AI (Artificial Intelligence) hardvera su fleksibilni čipovi visokih performansi za učenje mašinskih nauka. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *