Motorola Razr sa savitljivim ekranom službeno predstavljena

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Motorola je službeno predstavila očekivani smartfon sa preklopnim ekranom – Motorola Razr. Kao što je iz glasina bilo poznato, radi se o uređaju manjih dimenzija, koji kad se rasklopi daje ekran dijagonale 6,2 inča, a po vanjskom dizajnu podsjeća na stari Motorolin Razr V3 iz 2004. godine.

Uređaj je pokretan Qualcommovim Snapdragon 710 procesorom, ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Po izboru procesora je vidljivo da Motorola ovdje ne cilja na klijentelu koja će na mobitelu igrati PUBG igre, već na one kojima su prioritet kompaktne dimenzije, i koji u kombinaciji s time dobivaju najmoderniju displej tehnologiju.

Baterija ima kapacitet 2510 mAh, a operativni sistem je, pomalo čudno za ovo doba godine, Android 9. Osnovna kamera sadrži senzor od 16, selfie od 5 megapiksela.

Kad je uređaj sklopljen, na vanjskoj strani je moguće koristiti i manji 2,7-inčni ekran koji može poslužiti i kao pretraga za kameru, dakle možete snimati bez potrebe za rasklapanjem kućišta. Naravno, na njemu ćete vidjeti i obavijesti, indikatore itd.

Zanimljivo je da uređaj nema ulaz za fizičku SIM karticu, već koristi isključivo eSIM sistem koji još uvijek velik dio operatera ne podržava.

Motorola Razr će u početku biti dostupna ekskluzivno kod američkog operatera Verizon, i to po cijeni od 1.499 dolara.

Pročitajte...

Hakeri probili zaštitu OnePlus servera i došli do privatnih podataka korisnika!

Pratite nas:OnePlus, kompanija najpoznatija „geekovskom“ dijelu populacije danas je na email adrese kupaca poslala upozorenje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *