LG smartphone poslovanje očekuje još jedan veliki gubitak u zadnjoj četvrtini 2018. godine

Godinama LG smartphone poslovanje je imalo gubitak za gubitkom i izgleda da će se njihov „trend“ nastaviti do kraja godine.

Da budemo precizni, odjeljenje za mobilne uređaje ove južnokorejske kompanije, očekuje gubitak od 600 biliona juana ili nešto manje od $533 miliona, tijekom treće četvrtine 2018. godine. To je zbog niske prodaje i velikih marketinških troškova. Kompanija očekuje da će se radni troškovi smanjiti početkom sljedeće godine – što će pomoći LG kompaniji da se približi većem profitu – zahvaljujući smanjenju cijena koje utvrđuje brend (n.pr. ponovna upotreba dizajna oznaka).

Uprkos svemu sa čime se LG odjeljenje za mobilne uređaje suočava trenutno, kompanija u cjelini dobro posluje. Ustvari, zahvaljujući dobroj prodaji elektronike i TV uređaja, LG je na putu da osigura 3 triliona dobitka ($2.66 biliona).

Gledajući naprijed, prihodi ove kompanije će se vjerovatno povećavavati. Ako kompanija uspješno reducira gubitke odjeljenja za mobilne uređaje, mogla bi razbiti vlastiti rekord u prodaji u narednih 12 mjeseci.

 

 

 

 

 

 

phonearena.com

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *