Kako instalirati Google Pixel 3 pokretne pozadine na svoj pametni telefon

• 28 pokretnih pozadina već viđenih u najavi i mi imamo pregled kako doći do njih

• Originalno su bile dostupne samo uređajima Android Pie-a, ali sada su dostupne i za Android Marshmallow

Google Pixel 3 pozadine su sada dostupne za preuzimanje. 28 pokretnih pozadina su stigle jučer preko mysmartpricea i @IshanAgarwal24, osobe odgovorne za prve javne fotografije ovih pozadina.

Ove fotografije, koje imaju rezoluciju od 1080p ili više, mogu biti postavljene kao pozadina na bilo kojem mobilnom uređaju. Opet, ako želite koristiti pokretnu verziju, morate instalirati odvojeni APK na kompatibilnom uređaju (sve je dostupno u poveznicama koje se nalaze dalje u tekstu).

Ova mogućnost je prvenstveno bila namijenjena samo za telefone koje vodi Android Pie, ipak, APK je kasnije omogućio isto i onima koje vodi Android Marshmallow, zahvaljujući razvijaču Pranav Pandeyu (preko XDA).

Pandey je uklonio WallpaperColors API da bi ovaj dodatak radio i na starijim telefonima. To znači da se boja System UI-a neće mijenjati u liniji sa pokretnom pozadinom kako bi inače trebala. Dalje, ovo se odnosi najviše na Qualcomm Snapdragon čipne sisteme, zatim one koje pokreću Exynos, Kirin ili MediaTek koji bi mogli imati poteškoće (iako sam nabavio neke od ovih pozadina za svoj Huawei P10 on idalje radi normalno).

Također ćete možda imati neke poteškoće ako budete koristili ove pozadine na starijim telefonima.

* Kako instalirati Google Pixel 3 pokretne pozadine

Da biste koristili ove pozadini potrebno je da prvo imate te pozadine (na prvom linku ispod), Google Wallpapers app i relevantni APK file. Trebate dozvoliti instalacije od strane nepoznatih izvora za preuzimanje APK-a (pojavit će se kad pokušate instalirati).

Prvo, instalirajte Google Wallpapers app sa Google Playa i onda preuzmite pozadine preko prvog linka ispod. Sve pozadine će biti sačuvane u Vašem folderu sa preuzimanjima, ali Vi ih možete premjestiti ako želite. Gdje god da završe na Vašem telefonu, Wallpapers app bi ih trebala moći pronaći i trebalo bi da vidite pozadine u jednom od foldera kada otvorite aplikaciju.

Nakon toga, instalirajte relevantni APK sa linkova iznad.
Zatim možete otvoriti Wallpapers app, izabrati Live Wallapers i trebalo bi da možete postaviti Pixel 3 pozadine.
Pogledajte na videozapisu ispod kako neke od pozadina izgledaju na Pixel 2 telefonu.

Google nije rekao mnogo o Google Pixel 3 telefonu i ne znamo zasigurno da li će se ove pozadine pojaviti na nadolazećem mobilnom uređaju. Kako bilo, dobijamo sjajne nove pozadine.
Očekuje se da Google objavi Pixel 3 i Pixel 3XL pametne telefone 9. oktobra.

 

 

 

androidauthority.com

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *