Izvještaj donosi da je Apple suptilno povećao prosječnu cijenu iPhone mobilnih uređaja od 20% za fiskalnu 2019. godinu

Analitičari Loup Venturesa, Gene Munster i Will Thompson su „izvagali“ nove Apple iPhone mobilne uređaje predstavljene prošlog utorka. Ako ste Appleov investitor vijesti su dobre, ali ako ste kupac onda baš i nisu. Evo zašto. Sa prosječnom cijenom za fiskalnu 2018. godinu od $745, velike su šanse da će ASP (average selling price) za iPhone biti veće u fiskalnoj 2019. godini. Uzimajući u obzir da profesionalni investitori i analitičari određuju ASP za iPhone mobilne uređaje donoseći pametnije odluke tijekom investiranja, ovo sluti na dobro za Appleove akcije iduće godine.

Prema Munsterovim i Thompsonovim proračunima, Apple iPhone je sada dostupan u rasponu cijena od $449 do $1449 za nenamjensku prosječnu cijenu od $765. To je 20% više u odnosu na prošlogodišnju prosječnu cijenu iPhonea od $636 (sa rasponom od $349 do $1149). Drugim riječima, Apple je suptilno povećao cijene iPhonea. Kako su analitičari napisali u svom izvještaju „Apple je još jednom pokazao svoje umijeće određivanja razina cijena.“

Munster i Thompson očekuju da će za Appleovu fiskalnu 2019. godinu, koja počinje od sljedećeg mjeseca, Apple iPhone XR sa nižom cijenom (koji neće biti u prodaji do 26. oktobra) uzeti 38% od iPhone rasprodaja skupa sa najviše zacijenjenim iPhone XS Maxom i iPhone Xs-om odgovornima za 12% do 9% iPhone prihoda. Sve u svemu, oslanjaju se na tri modela iz 2018. godine za koje bi trebalo da donesu 59% od ukupne iPhone rasprodaje u fiskalnoj 2019. godini, što je više od 54% postignutih od tri modela iz 2017. godine za fiskalnu 2018. godinu.

Analitičari nisu promijenili svoju prognozu o svim iPhone rasprodajama za fiskalnu 2019. godinu. Još uvijek očekuju da će se Apple moći pohvaliti sa 225 miliona jedinica što ih stavlja iznad konsenzusa Wall Streeta od 219 miliona. Povisili su broj za Apple Watches koji smatraju da će, tijekom fiskalne 2019. godine, biti prodani sa 25 miliona na 31 milion. Naglašavaju da Apple „gradi nepremostivo vođstvo u prodaji artikala“ iz dva razloga: prvo, WatchKit olakšava programerima da pišu aplikacije za AppleWatch i drugo, kompanija nastavlja agresivno da nadograđuje hardware.

 

 

 

 

 

 

 

 

phonearena.com

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *