Huaweiov sklopivi mobilni uređaj bi mogao zamijeniti PC

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Huaweijov izvršni direktor Richard Yu je nagovijestio neke velike promjene koje će donijeti prvi sklopivi mobilni uređaj ove kompanije.

U intervjuu za njemački sajt „Welt“ koji je objavljen ove sedmice, Yu je nagovijestio da bi sklopivi smartphone njegove kompanije, o kojem se već priča, mogao imati funkciju koja korisnicima omogućuje rasklapanje njegovog ekrana. Iako nije rekao koliko velik taj ekran bi mogao biti, sugerirao je da će biti dovoljno velik da zamijeni ekran kompjutera.

Tijekom intervjua koji je zabilježen od strane BGR-a, Yu je rekao:„ Zašto još uvijek koristite kompjuter? Vjerovatno zato što je ekran smartphonea previše mali. Mi ćemo to promijeniti. Zamišljeno je da se ekran može izvući i proširiti.“

Ekipa vijesti je pritisnula Yua pitanjima kada bismo mogli vidjeti sklopivi smartphone i kako bi mogao izgledati. Iako je odbijao dati bilo kakav bliži uvid, rekao je da nećemo morati čekati ni cijelu godinu kako bismo sklopivi mobilni uređaj imali u rukama.

Yuovi komentari dolaze dok se Samsung priprema otkriti svoj dugo očekivani sklopivi mobilni uređaj na konferenciji Samsungovih programera u Novembru. Iako se još uvijek ne zna mnogo o ovom smartphoneu, vjeruje se da će uređaj biti sa sličnom mogućnošću proširenja veličine ekrana. Neki izvještaji kažu da je to ekran veličine oko 7 inča koji je moguće izvući i da će dijeliti mjesto sa manjim tabletima.

Zaista, mnogi smartphonei današnjice nude veličine ekrana koje ugrožavaju teritoriju tableta. Na primjer, Apple je nedavno objavio da iPhone Xs Max dolazi sa ekranom od nevjerovatnih 6.5 inča. To nije daleko od iPada Mini sa 7.9 inča.

Na stranu sa sklopivim mobilnim uređajima, Huawei razmišlja o drugim rastućim tehnologijama, kaže Yu. Rekao je da Huawei planira postaviti paket od 5G umrežavanja u svoje uređaje i da će udvostručiti poboljšanu vještačku inteligenciju. On također vjeruje da bi prevođenje sa jednog jezika na drugi bilo velika dobit za kompaniju.

Huawei planira otkriti svoj najnoviji vodeći Mate 20 Pro, 16. oktobra. Nepoznato je da li će se tada raspravljati o sklopivom smartphoneu.

 

 

 

 

 

 

tomsguide.com

Pročitajte...

Huawei Kirin 1020 do 50% većih performansi od prethodnika

Pratite nas:Huawei Kirin 1020 će biti izrađen u 5nm procesu i donijeti do 50% veće …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *