huawei-mate-30

Huawei Mate 30 sa najbržim bežičnim punjenjem do sada?

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Huawei eksperimentira sa tehnologijom brzog punjenja na svojim telefonima posljednjih nekoliko godina, a šuška se da će Huawei Mate 30 serija imati najbrže bežično punjenje do sada.

Prema popularnom kineskom blogeru, kompanija planira ugraditi bežično punjenje od 25 W, što ga čini najsnažnijom verzijom te tehnologije na tržištu.

Trenutno je Xiaomi Mi 9 sposoban za 20W bežično punjenje. Huaweijeva tehnologija vjerojatno to neće u potpunosti  nadmašiti , ali bi trebala omogućiti vašem telefonu da se ipak malo brže napuni, a svakako mnogo brže od ostalih bežičnih uređaja za punjenje.

Govori se u da će ovaj napredak biti ne samo osobina  Huawei Mate 30, već i naprednijeg Mate 30 Pro.

Ipak, ne možemo potvrditi izvor ove priču, pa uzmite ovo sa rezervom. Imalo bi smisla kada bi Huawei napredovao u svijetu bežičnog punjenja jer je na Mate 20 Pro uveo neke od najbržih ožičenih punjenja (do 40W).

Samsung Galaxy Note 10 serija je to prestigla sa 45W, ali dok Huaweijeva tehnologija to radi  takoreći odmah nakon raspakivanja uređaja, za Samsung morate kupiti namjenski punjač da biste postigli te brzine.

Posljednje glasine sugeriraju da ćemo Huawei Mate 30 seriju moći vidjeti 19. septembra, a očekuje se da će novi telefoni doći s Kirin 990 čipsetom.

Huawei  je takođe nedavno potvrdio i da odgađa prodaju svog sklopivog Huawei Mate X za novembar ove godine.

Pročitajte...

Facebook-spijunira

Facebook ima pristup kameri vašeg iPhone-a i kada to ne znate!

Pratite nas:Nakon Cambridge Analitice, Facebook bi mogla potresti još jedna afera. Ovoga puta se ne …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *