Huawei Mate 20 Pro: Uvid u karakteristike kamere

Huawei i Leica su izgleda dodatno razvili trostruku kameru P20 Pro-a: Huawei Mate 20 Pro koji izlazi sredinom oktobra imet će, izgleda, trostruku kameru sa objektivom sa širim rasponom slikanja ili zoom faktorom. Ovo su informacije koje se mogu izvući iz specifikacija kamere novog Mate modela.

Po prvi put nam izvorne slike od proizvođača pružaju neometan pogled na prednji i zadnji dio Huawei Mate-a 20 Pro. Po njima će novi Huawei-ev top pametni telefon imati široki urez na svom OLED ekranu u kojem će se nalaziti prednja kamera, zvučnik za pozive i senzori, između ostalog, i za prepoznavanje lica. Na poleđini novog Mate modela je trostruka kamera, čije su tri optike raspoređene u kvadrat zajedno sa LED blicem. Prikazane su tri varijante boja ovog uređaja: “Twilight”, crna i plava.

Ove slike također otkrivaju i neke tehničke podatke o kameri Mate-a 20 Pro koju je Huawei razvio u saradnji sa Leica-om: Otvori blende imaju raspone od f/1,8 do f/2.4, a fokalne dužine variraju od 16 do 80 milimetara. Očigledno, ovaj novi model pametnog telefona nudi naprednije fotografske funkcije od P20 Pro-a, prvog Huawei telefona sa trostrukom kamerom. Na primjer, kamera sa širokim uglom slikanja i većim vidnim poljem, te petostrukim optičkim zoom efektom postignutim promjenom objektiva sa fiksnom fokalnom dužinom.

Ove slike potiču iz Huawei-evog marketinškog materijala, a otkrila ih je, i radi zaštite izvora malo izmijenila i objavila Winfuture web stranica. Ova stranica je već ranije objavila slike Huawei Mate-a 20 koji bi trebao biti službeno predstavljen u Londonu 16. oktobra, pored Mate-a 20 Pro i još jednog modela sa šifriranim nazivom “Everest”. Na njima se vidi ovaj Huawei telefon zajedno sa Freebuds 2 Pro nazvanim bežičnim slušalicama à la Apple Airpods i maskom. Baterije slušalica trebale bi se moći puniti u jednoj kutijici, bežično na Qi podlozi za punjenje i putem Huawei Mate-a 20 (Pro), koji se također induktivno puni.

Šta je pored Kirin-a 980 i bežičnog punjenja još u Mate-u 20 (Pro)?

Huawei je Kirin 980, procesor koji se nalazi u Mate-u 20 (Pro), već predstavio početkom septembra na IFA u Berlinu. Ne samo da daje više energije nego Kirin 970 sa novom konfiguracijom CPU-a, ovaj čip također i radi mnogo efikasnije, uz manju potrošnju baterije. Dva jezgra visokih performansi na bazi Cortex-A76 jezgri rade na 2,6 GHz, dok druga dva Cortex-A76 jezgra rade na 1,92 GHz. Ostale četiri Cortex-A55 jezgre rade na 1,8 GHz. Prema Huawei-u, grafička kartica Mali G76 nudi 46% jači grafički performans sa 178% poboljšanom energetskom efikasnošću u odnosu na prethodnu generaciju. A zahvaljujući novom dual-NPU, Kirin 980 može prepoznati do 4500 slika u minuti – 120% više nego Kirin 970.

Ostali tehnički detalji Huawei Mate-a 20 (Pro) još nisu jasni ili su potpuno nepoznati: pretpostavlja se da će Pro model imati 6,3 inčni OLED ekran sa rezolucijom od 3120 x 1440 piksela. U donjoj polovini ekrana trebao bi biti integrisan senzor otisaka prsta. Utor za slušalice vjerovatno neće biti dostupan na ovom novom Huawei pametnom telefonu.

 

 

 

Areamobile.de

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *