HTC Wildfire X

HTC Wildfire X sa trostrukim stražnjim kamerama je dobar telefon po pristupačnoj cijeni

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

HTC se vraća svojim osnovama u najnovijem pokušaju revitalizacije poslovanja koji krvari novac već nekoliko godina, po uzoru na  Nokia recepturu za oživljavanje brenda Wildfire.

Prvi od nekoliko novih pametnih telefona za koji kruže glasine da će nositi ovo oživljeno ime nije ništa o čemu bi se u domenu dizajna i specifikacija moglo pisati, barem ne na prvi pogled.

Ali, HTC Wildfire X prilično je agresivan po cijeni za ono što donosi na stol, sa cijenom od otprilike 155 US dolara (10,999 Rupija) na indijskom tržištu. Nažalost, još uvijek nema govora o dostupnosti na zapadu, ali ako se tvrtka odluči prenijeti ovaj elegantni 6.2-inčni telefon u Europu ili SAD po sličnom cjeniku, mogla bi imati svoj prvi svjetski box-office hit poslije mnogo vremena.

Značajna karakteristika je zasigurno trostruka stražnja kamera, uključujući 12MP primarni shooter, 8MP sekundarni objektiv opremljen funkcijom 2x optičkog zumiranja bez gubitaka i 5MP dubinskim senzorom za napredne bokeh efekte. Obložen atraktivnom nijansom “Sapphire Blue”, HTC Wildfire X ima veliki displej s suptilnim zarezom u obliku vodene kapi,  tankim bočnim okvirima ali i razočaravajućom rezolucijom od 1520 x 720 piksela.

Očito je HTC morao uštediti negdje kako bi maloprodajna cijena bila tako niska, ali kad se sve uzme u obzir, okta-core MediaTek Helio P22 procesor i 3.300mAh baterija ispod 6.2 inča, ne zvuči tako razočaravajuće. Usput, spomenuta cijena odnosi se na 3GB RAM / 32GB prostora, dok će varijanta od 4GB RAM /64GB koštati oko 13,999 Rupija (195 US dolara)

Zanimljivo je da će HTC prodavati slušalicu Wildfire X uz mali, cilindrični i „neustrašivi“ aksesoar koji se zove MyBuddy. Ovo će vam pomoći da pronađete telefon ako ga izgubite, kao i da aktivirate glasan alarm i pošaljete svoju lokaciju uživo prijateljima ili porodici u opasnim situacijama. Međutim, nejasno je hoće li se telefon ikad pustiti u prodaju bilo gdje drugdje osim Indije, a naravno, isto važi i za  MyBuddy.

Pročitajte...

Huawei najavljuje Ascend 910 AI čip i Mindspore AI okvir!

Pratite nas:Vrhunac AI (Artificial Intelligence) hardvera su fleksibilni čipovi visokih performansi za učenje mašinskih nauka. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *