Google Pixel 4

Google Pixel 4, datum izlaska, cijena, vijesti i glasine

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Google Pixel 4 jedan je od najiščekivanijih telefona 2019. godine, a poput svih narednih pametnih telefona čuli smo obilje glasina u vezi s ovim telefonom.

Pixel 4 ni na koji način nije tajna – Google je i pokazao dizajn, pokušavajući da zaobiđe višemjesečna nagađanja – ali glasine se ne zaustavljaju.

Danas ne očekujemo tačan datum izlaska Google Pixel 4 – velika je vjerovatnoća da će to biti u Novembru – jer je kraj godine „sezona lansiranja velikih telefona“, sa iPhoneom 11, Huawei Mate 30 i još više očekivanim pa je teško ne uzbuditi se za novu tehnologiju koju ćemo vidjeti.

Fotografija nagovještava da Google Pixel 4 može imati poboljšano zumiranje fotoaparata, dok slika koja naizgled prikazuje Pixel 4 sugerira da bi mogao imati manji donji okvir od očekivanog. Pored toga, propusti sa fotografijom otkrili su mnogo mogućih detalja o telefonu.

Od svog predstavljanja 2016. godine, Pixel linija postala je pouzdana kao tačna u smislu informacija izlazaka svojih uređeaja.
Nudeći niz funkcija sa gotovo neuporedivom razinom softverskog sjaja i impresivne kamere, mobilni telefoni su učinili mnogo kako bi zaradili obožavanje tehnološke zajednice u cjelini.

To ne znači da konkurencija odmara, a Google se u 2019. mora držati na nogama ako Pixel linija ispuni očekivanja svojim usponom. Može li se probiti do vrha naše liste najboljih Android telefona ili najboljih telefona sa kamerom kao što je Pixel 3? Samo će vrijeme pokazati.

Cijena i datum izlaska na tržište Google Pixel 4

Google se već godinama odlučuje objaviti svoju Pixel liniju u drugoj polovini godine, nakon što je uobičajena rolo ponuda pametnih telefona iz prve polovine godine izumrla.

Preciznije, očekujemo datum izlaska Google Pixel 4 otprilike početkom novembra, na osnovu prethodne promocije, s tim da će Google iskoristiti priliku istovremeno pokrenuti nekoliko drugih hardverskih opcija, kao što je Pixel Watch.

Nakon najave, vjerovatno je da će datum objavljivanja Pixel 4 i Pixel 4 XL biti početkom novembra, ako se oslonimo na protekle godine.

U pogledu cijene Google Pixel 4, troškovi Pixel-ovih uređaja povećavaju se već godinama.

Sa sada uključenim dodatnim značajkama i općim naglaskom na vrhunskoj prilagodbi i završnoj izvedbi, Pixel 4 – ili barem XL model – mogao bi biti prvi u liniji koji je probio cijenu od $1.000 USD.

Vjerovatno ćemo vidjeti i više različitih kapaciteta za skladištenje koje se nude po različitim cijenama.

Google Pixel 4 dizajn

Znamo kako će izgledati Google Pixel 4 (barem zadnja strana), zahvaljujući samom Google-u koji je objavio twit sa slikom svog novog telefona.

Potvrđuje se da će dizajn Google Pixel 4 sadržavati veliko, četvrtasto izbočenje kamere na stražnjoj strani.
Nakon detaljnijeg pregleda, čini se da su na njoj postavljene dvije kamere – koje bi bile prva za Pixel liniju telefona, a koje su se dosad kačile na samo jedan stražnji remen – zajedno sa blicom ispod njih (sa senzorom na desnoj strani) i još jednim senzorom na vrhu kvadrata.

Google Pixel 4

Druga ključna tačka koju možemo dobiti iz službene slike Google Pixel 4 je nedostatak skenera otiska prsta. Do sada je svaka Pixel slušalica imala stražnji skener otiska prsta, a koji usmjerava da Google Pixel 4  dolazi sa skenerom na ekranu.

 

Pročitajte...

Hakeri probili zaštitu OnePlus servera i došli do privatnih podataka korisnika!

Pratite nas:OnePlus, kompanija najpoznatija „geekovskom“ dijelu populacije danas je na email adrese kupaca poslala upozorenje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *