Google: Pixel 3 i Pixel 3 XL mogu se vidjeti na slikama za medije

Nakon nebrojenih procurjelih informacija i slika sada nam uvid u izgled novog Pixel-a 3 i Pixela 3 XL daju i slike za medije visoke rezolucije. Na novim slikama vide se i detalji kao što je dvojna prednja kamera.

Dvije sedmice prije izbacivanja novih Pixel pametnih telefona na tržište Winfuture je pronašao i objavio zvanične slike ovih uređaja. Nakon navodno slučajno procurjelih informacija o ovim uređajima, ove slike ne donose mnogo novosti. Pixel 3 i Pixel 3 XL izgledaju isto kao što smo već ranije mogli vidjeti na drugim fotografijama. Veliki model ima urez koji duboko prodire u ekran, a manji umjesto toga ima nešto širi okvir. Ono što se na slikama može dobro vidjeti jeste da je Google na oba uređaja ugradio dvojnu prednju kameru, koja bi po trenutnim saznanjima trebala imati dva modula po 8 MP. Da li će kao i Apple-ovi iPhone-i imati i opciju prepoznavanja lica, još uvijek nije poznato.

Veliki otvor za zvučnik na dnu uređaja upućuje na to da se Google kao i kod prethodnih uređaja i ovdje odlučio za stereo zvuk. Ovi novi pametni telefoni su od svojih prethodnika naslijedili izgled poleđine, međutim, ona više nije napravljena od metala.

Google Pixel 3 I (c) via Winfuture     Google Pixel 3 XL  I (c) via Winfuture

Jedan ranije objavljen izvještaj o testiranju predserije ovog uređaja spominjao je i plastiku kao mogući materijal izrade, ali je moguće da se radi i o dvobojnom staklu. Oba materijala ostavljaju mogućnost korištenja Qi namotaja za bežično punjenje. Okvir oba ova Google pametna telefona trebao bi biti izrađen od metala, imati već nam od prethodnih Google uređaja poznati raspored tipki, te bi vjerovatno trebao opet biti osjetljiv na pritisak.

Pixel 3 i Pixel 3 XL će dolaziti sa samo jednim modulom glavne kamere, te će ti moduli imati po 12 MP. Čak je i količina radne memorije od 4 GB manja nego kod mnogih konkurentskih uređaja. Što se tiče procesora, Google se ovdje oslanja na Qualcomm-ov Snapdragon 845. Pixel 3 trebao bi imati 5,5 inčni ekran, a Pixel 3 XL 6,2 inča. Google će se i ovdje vjerovatno odlučiti za AMOLED ekrane. Kao operativni sistem trebao bi unaprijed biti instaliran Android 9 Pie. Zvanična prezentacija Pixela-3 i Pixel-a 3 XL održat će se 9. oktobra.

 

 

 

 

Areamobile.de

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *