Galaxy P30: Samsung radi na novom uređaju za kinesko tržište

Vrhunski hardver upakovan u kućište svježeg izgleda i za veoma pristupačnu cijenu: Samsung kod svoje nove serije pametnih telefona malo podsjeća na Huawei. Prvi pametni telefon iz ove serije trebao bi biti Galaxy P30.

Prema Sammobile-u, Samsung će predstaviti model pod brojem SM-G6200 u najmanje četiri opcije boja – crnoj, plavoj, crvenoj, crnoj i u dvije memorijske konfiguracije – 64 GB i 128 GB. Prema ovom izvještaju, Južnokorejci pri tome koriste trend baziran Huawei-u P20 sa lakiranim oklopom sa gradijentima boje. To je sve što se tiče informacija koje Sammobile predstavlja kao sigurne. Sve ostalo je špekulativno, a djelomično i upitno.

Samsung bi mogao ovaj novi model pametnog telefona nazvati Galaxy P30, prvo ga lansirati u Kini, a mogli bi uz njega napraviti i još jednu Plus varijantu. Osim toga, Samsung bi mogao ugraditi i optički senzor otiska prsta na ekran za koji se misli da će biti zasnovan na LCD tehnologiji. Tako bi to bio prvi Samsung pametni telefon sa senzorom otiska prsta u ekranu, dok se za Galaxy S10 koji bi trebao izaći na proljeće 2019. godine očekuje da pruži senzor otiska prsta na ekranu koji bi radio na principu ultrazvuka, te bi trebao biti bogat različitim mogućnostima .

Postoje snažne sumnje da će ovaj Samsungov pametni telefon trenutno nazvan Galaxy P30 ikada imati takav skener na ekranu. Ostali proizvođači kao što su Huawei ili Vivo su do sada pravili senzore otiska prstiju samo na OLED ekranima.

Dodatne informacije o Samsung Galaxy-a P30 daje kineski leaker koji se krije iza Twitter računa MMDDJ_: Prema njegovim riječima, radna memorija ovog uređaja je 6 GB, te se ovaj pametni telefon odlikuje vrhunskim hardverom uz relativno povoljnu cijenu.

Na jednom drugom mjestu je objavljeno da će Samsung dati Galaxy P30 na proizvodnju nekom drugom ugovornom proizvođaču.

Samsung radi više kao Huawei

Iako može biti da su neke informacije pogrešne i da se do sad objavljeni detalji kasnije pokažu netačnim, slika koja se može vidjeti iz mnogih pojedinačnih izveštaja izgleda prilično konzistentna. Samsung je pod rastućim pritiskom kineskih proizvođača kao što su Huawei, Xiaomi i BBK (Vivo, Oppo, OnePlus). Naročito u Kini, ovaj lider na svjetskom tržištu daleko je za tržišnim udjelom. Očigledno ova kompanija pokušava da se suprotstavi trendu sa mnogim novim modelima pametnih telefona koji su pristupačni, dolaze u bojama koje djeluju osvježavajuće i koji imaju određene inovativne karakteristike.

To potvrđuju i brojna nova predstavljanja iz proteklih dana i sedmica – Galaxy J4 Plus i Galaxy J6 Plus, kao i Galaxy A7 sa trostrukom kamerom – ili predstojeći uređaji kao što je Galaxy A9 Star Pro sa četverostrukom kamerom.

Pročitajte...

Huawei Mate 20 Pro: Uvid u karakteristike kamere

Huawei i Leica su izgleda dodatno razvili trostruku kameru P20 Pro-a: Huawei Mate 20 Pro …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *