Excel na Androidu nam omogućuje pretvaranje tabele u proračunsku tablicu – samo jednom fotografijom

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

• Microsoft je najavio novu funkciju na Excelu za Android

• Funkcija nam daje mogućnost da fotografišemo željenu tabelu i pretvorimo ju u proračunsku tablicu

• Microsoft također najavljuje ideje za nove funkcije na Excelu i PowerPointu

Excel nije najzabavnija aplikacija koja postoji, ali Microsoft radi na barem jednoj dobroj novoj funkciji koju će nuditi. Kompanija je iskoristila konferenciju da najavi da će korisnici Excela na Androidima uskoro moći fotografisati tabelu i pretvoriti je u proračunsku tablicu.

Ovo znači da nećete morati ručno praviti proračunsku tablicu i unositi njene brojčane vrijednosti. Umjesto toga usmjerite telefon prema nacrtanoj ili isprintanoj tabeli na papiru koju će Excel skenirati sa fotografije. Microsoft dodaje da će se proračunska tablica moći korigovati u slučaju da želite nešto dopuniti ili popraviti.

Microsoft kaže da će ova funkcija biti uskoro dostupna za Office 365 Insiderse sa Excel aplikacijom na Androidu.

Microsoft ulaže u pametno prepoznavanje (skeniranje)


Nije prvi put da ova kompanija daje rezultate na ovom polju. Ranije su kreirali Office Lens aplikaciju za Windows Phone 2014. godine. Ova aplikacija se od tada pojavljuje na svim Android i iOS uređajima.

Office Lens je suštinski pametan skener koji nam omogućuje da brzo skeniramo i formatiramo potvrde i slično. Ima optičko prepoznavanje

znakova što nudi pametnu funkciju kao što je očuvanje detalja sa poslovnih kartica i preobražavanje fizičkih dokumenata u Word datoteke.

Microsoft je spomenuo još jedan interesantan dodatak koji se zove Ideas. Ovaj dodatak bi korisnicima mogao identificirati uzorke u jednom skupu podataka. Iz kompanije kažu da će uskoro biti dostupan u Excelu te da će se naći i na PowerPointu Online.

Šta biste Vi željeli da Microsoft kreira za Android? Dajte nam svoje mišljenje u komentarima. Također možete preuzeti Excel aplikaciju preko dugmića ispod, ali funkcija Insert Data Picture još uvijek nije dostupna.

 

 

 

androidauthority.com

Pročitajte...

Razlika između LCD, TFT, OLED, AMOLED, SUPER AMOLED, RETINA ekrana? Prednosti i nedostaci

Pratite nas:Usjek ili okvir oko ekrana je sve manji i telefoni gube više okvirnog prostora …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *