Apple istražuje probleme povezivanja na iPhone XS mobilnom uređaju

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Izvještaji o problemima povezivanja na novijim iPhone mobilnim uređajima su Apple kompaniji zaokupili pažnju. Neki korisnici koji su suočeni sa ovim problemom kažu da ih je Apple kontaktirao radi više informacija.

MacRumors je uočio tweet Devina Mereditha, vlasnika iPhone XS Max telefona, koji je kontaktirao Apple Support zbog problema na njegovom novom telefonu. U tweetu Meredith kaže da ga je Apple kontaktirao i zamolio da instalira bazni prijemnik kako bi kompanija mogla pratiti povezivanje njegovog telefona na telefonske tornjeve.

Apple je kontaktirao korisnike koji su prijavili probleme sa povezivanje. Zamolili smo Apple da potvrdi ako je to istina.

Ako Apple zaista istražuje problem to će biti dobra vijest za sve vlasnike iPhone XS i XS Max telefona koji su rekli da imaju poteškoće sa LTE povezivanjem ili su primijetili sporije učitavanje stranica preko pretraživača. Dok se izvještaji vrte uglavnom oko LTE povezivanja, neki korisnici su prijavili i probleme sa Wi-Fi povezivanjem na novim telefonima.

U svom izvještaju, MacRumors naglašava da Appleov novi iOS 12.1 beta sadrži novi firmware iako su reakcije podijeljenje oko toga da li ovo poboljšanje ima utjecaja na navedene probleme.

LTE povezivanje je samo jedan od nekoliko problema koje su vlasnici iPhone XS telefona prijavili. Neki korisnici kažu da noviji iPhone telefoni imaju poteškoće sa punjenjem dok drugi misle da je prednja kamera ovog telefona previše agresivna prilikom uljepšavanja lica na selfie fotografijama.

Pročitajte...

Razlika između LCD, TFT, OLED, AMOLED, SUPER AMOLED, RETINA ekrana? Prednosti i nedostaci

Pratite nas:Usjek ili okvir oko ekrana je sve manji i telefoni gube više okvirnog prostora …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *