Apple: iPhone XS Max puno popularniji među kupcima od iPhone-a XS

Apple nam nije otkrio koliko je iPhone-a XS (Max) prodano u prvom vikendu prodaje ovih uređaja. Prema procjeni jednog renomiranog analitičara potražnja za 6,5 inčnim iPhone-om XS Max je znatno veća u odnosu na iPhone XS sa 5,8 inčnim OLED ekranom.

Potražnja za iPhone-om XS Max je izgleda veća nego što je očekivano: Apple je u prvom vikendu prodaje prodao tri do četri puta više ovog modela u odnosu na 5,8 inčni iPhone XS. Ovo je procjena analitičara Ming-Chi Kuo-a iz TF Securities-a koji je inače dobro informiran o Apple proizvodima. Pri tome su modeli u novoj zlatnoj boji, kao i oni u tradicionalnoj sivoj najomiljeniji među korisnicima. Konkretno iz Apple-a nisu objavljene nikakve brojke prodaja, što je drugačije u odnosu na neke od prethodnih izbacivanja uređaja na tržište.

Kao količinu memorije su kupci iPhone-a XS Max uglavnom birali 256 GB. Po Kuo-u bi ovo, međutim, trebalo biti povezano sa dugim čekanjem na varijantu sa 512 GB. Trenutno samo Samsung može Apple-u isporučiti odgovarajuće NAND-Flash memorije.

Za sada Apple u Njemačkoj ima duže rokove isporuke za 6,5 inčni iPhone u odnosu na manji i jeftiniji iPhone XS. Neovisno o boji i količini memorije, za iPhone XS Max koji danas naručite u online trgovini će kod ovog proizvođača isporuka trajati između 5. i 12. oktobra. Kod iPhone-a XS bi to trebalo trajati između 2. i 5. oktobra.

iPhone XS Max u Apple Store-u košta, zavisno od količine memorije, između 1249 eura (64 GB memorije) i 1649 eura (512 GB memorije). Pri kupovini iPhone-a XS cijena se kreće između 1149 eura (64 GB) i 1549 eura (512 GB).

Kuo: iPhone XR također će se dobro prodavati

Od 26. oktobra će Apple pored ova dva OLED iPhone-a nuditi i iPhone XR sa 6,1 inčnim LCD ekranom. Ovaj model dolazi u pet različitih varijanti boja za cijenu od 849 eura (64 GB) do 1019 eura (256 GB). Pretprodaja za iPhone XR počinje 19. oktobra u 9 sati.

Kuo očekuje da će iPhone XR animirati više iPhone korisnika da pređu na noviji model nego što je to bio slučaj prošle godine sa iPhone-om 8 (Plus), piše Macrumors.

 

 

 

 

Areamobile.de

Pročitajte...

iPhone XS MAX je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple

iPhone XS Max je do sada najskuplji iPhone – čak i za Apple. Međutim, svi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *