iPhone-Baterije

Apple daje izjavu u vezi sa zamjenskim baterijama “trećih” proizvođača za iPhone uređaje

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Prošle sedmice, korisnici na iFixit stranici otkrili su da je Apple predstavio softversko zaključavanje u iOS-u, što će onemogućiti korisnicima iPhonea da provjere tzv. “zdravstveno” stanje baterije, ako ih zamijeni neovlaštena treća strana.

Umjesto da im pokaže kvlaitet iPhone baterije, pojavit će se poruka koja ih obavještava da takve informacije nisu dostupne: „Nije moguće provjeriti da iPhone posjeduje originalnu Apple bateriju. Nisu dostupne informacije za ovu bateriju. ”

Štaviše, poruka bi iskočila čak i ako bi se baterija zamijenila originalnom s drugog iPhonea, a razlog je taj što čip koji se koristi u novijim iPhone baterijama uključuje značajku provjere autentičnosti koja pohranjuje podatke o uparivanju baterije u logiku ploče telefona.

Jako mnogo korisnika iPhone-a su izrazili svoje razočaranje Appleovim pristupom pa je kompanija osjetila potrebu da dá izjavu iMore-u o tome, koju možete pročitati u nastavku:

„Sigurnost naših kupaca shvatamo jako ozbiljno i želimo da osiguramo da se svaka zamjena baterije izvrši pravilno.
U Sjedinjenim Državama sada postoji preko 1800 ovlaštenih pružatelja usluga Applea, tako da naši kupci imaju još povoljniji pristup kvalitetnim popravcima. Prošle godine smo uveli novu funkciju kako bismo obavijestili kupce ako nismo uspjeli provjeriti je li nova, originalna baterija instalirana od strane certificiranih tehničara koji rade Apple-ove popravke. Te su informacije tu kako bi zaštitile naše kupce od oštećenih, nekvalitetnih ili korištenih baterija koje mogu dovesti do problema u pogledu sigurnosti ili performansi. Ovo obaveštenje ne utiče na sposobnost klijenta da koristi telefon nakon neovlašćenog popravka. “

Očito,ovo i dalje  ne rješava “problem”, ali baca bar malo svjetla  na Apple-ovu odluke da uključi softver za zaključavanje pri  zamjeni baterija od strane neovlaštenih servisera iPhone-a.

Mnogima se to neće svidjeti, a drugi će možda osjetiti da je Apple-ovo objašnjenje dovoljno za umanjivanje strahova koje bi mogli imati vezane za svoje telefone.

Pročitajte...

Huawei Kirin 1020 do 50% većih performansi od prethodnika

Pratite nas:Huawei Kirin 1020 će biti izrađen u 5nm procesu i donijeti do 50% veće …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *