Sony Corp. new president Kenichiro Yoshida speaks during a press conference at the company's headquarters in Tokyo Friday, Feb. 2, 2018. Sony Corp. is naming a new president _ Yoshida, now chief financial officer at the Japanese electronics and entertainment company, replacing Hirai, who becomes chairman. (AP Photo/Eugene Hoshiko)

Sony: “Kamere pametnih telefona postaju bolje”

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Kod kvalitete kamere Sonyevi telefoni su više srednji prosjek nego vrh – što je čudno jer japanci isporučuju svojoj konkurenciji module za kamere za svoje modele pametnih telefona. Novi Sonyev CEO sada obečava bolji kvalitet kamere kod Xperia telefona.

Do sada, Sonyeve kamere Xperia modela nisu mogli pratiti konkurenciju. Iako japanci isporučuju senzore  Samsungu, Apple-u i drugim preduzećima, bilo je potrebno više godina i generacija uređaja dok ih nisu donekle sustigli. Međutim još uvijek ima mjesta za popravka: Kamera Xperia XZ2 ima dobrih rezultata, međutim softver je još uvijek usporen. Za sljedeće pametne telefone  novoodabrani CEO Sonya, Kenichiro Yoshida, obečava poboljšanje. Upitan zbog ove neusklađenosti u intervju za njemački “Wirtschaftswoche”, Yoshida odgovara: U proteklim godinama došlo je do nekoliko reorganizacija u sektoru mobilnih telefona. Sad smo to ispravili: Od ovog proljeća šef odjela za slike je u isto vrijeme i odgovoran za poslovanje sa pametnim telefonima. Naravno, mi našu kompetentnost oko fotografija moramo imati i kod naših sopstvenih proizvoda. I ja mislim da ćemo uskoro vidjeti rezultate. “Već od dolazećeg Xperia XZ3 poduzete mjere bi mogle bit vidljive. Sony je softver kamere kompletno preradio, učinio tanjim i inteligentnijim.

Sony će nastavit pravit pametne telefone

Spominje se čak i slaba prodaja pametnih telefona. Izlazak iz ovog posla za Yoshidu i dalje ne dolazi u obzir, naročito kod konzumacije igrica, muzike i videa, uređajna klasa za Sonya igra veliku ulogu. Uvođenjem 5G tehnologije  došlo bi do daljnjeg porasta. Ključ uspjeha vidi u tome “da ima prave proizvode koji bi oduševili kupce.” On dodaje da Sony mora da iskoristi tržišne segmente koji su dugoročno profitabilni za preduzeće. Yoshida se pokazuje uvjeren da će moći promijeniti stvari kao i kod posrtanja na poslu  sa televizorima.

U Augustu objavljeno financijsko izvješće Sonya, pokazalo je poražavajuću sliku za posao sa pametnim telefonima. U vremenskom razdoblju od Aprila do Juna, proizvođać je prodao svega 2 miliona uređaja  – i to bez obzira na to što su baš u tom vremneskom periodu izašla dva Sonyeva high-end uređaja a tj. Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact.

 

 

 

 

 

 

areamobile.de

 

Pročitajte...

Razlika između LCD, TFT, OLED, AMOLED, SUPER AMOLED, RETINA ekrana? Prednosti i nedostaci

Pratite nas:Usjek ili okvir oko ekrana je sve manji i telefoni gube više okvirnog prostora …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *