Samsung Galaxy X: Savitljivi pametni telefon sa zakrivljenom baterijom?

Galaxy X još uvijek nije oficijelan ali glasine o savitljivom pametnom telefonu Samsunga već duže vrijeme kruže.  Polako izvještaji postaju konkretniji te će navodno već sljedeće godine izaći ovaj savitljivi telefon. Već je u Januaru na CES-u bio jedan prototip koji se mogao vidjeti samo iza zatvorenih vrata.

Savitljivi OLED ekrani za Galaxy X bi već tokom ljeta trebali krenuti sa masovnom proizvodnjom. Ali i druge komponente uređaja moraju bit fleksibilne. Tako internet stranica gsmarena.com izvještava preko kineske stranice IThorne o savitljivoj bateriji. iThorne takodjer prikazuje slike savijene baterije sa logom “Samsung SDI”(pogledaj sliku iznad).

Već prije 4 godine Samsung je proizveo fleksibilnu bateriju, koja je imala na žalost samo kapacitet od 210 mAh. Nova baterija sada navodno ima kapacitet od 3-6 hiljada mAh. Sa tim bi bila dovoljno jaka za jedan pametni telefon.

Otklopljeni Galaxy X bi trebao da ima veličinu ekrana od 7.3 inča dok bi preklopljeni imao 4.5 inča. Telefon će se najvjerovatnije pojaviti početkom 2019. zajedno sa Galaxy-em S10. Tad će se najvjerovatnije nuditi samo ograničena količina telefona za relativno veliku cijenu. Internet stranica gsmarena.com pretpostavlja da će cijena iznositi 1850 US Dollar-a.

 

 

(connect.de)

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *