Samsung Galaxy Note 8: Ažuriranje vam donosi AR emoji i super slow motion funkciju

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Aktuelno ažuriranje godinu dano starog Note 8 vam ne donosi samo trenutačni Septembarski sigurnosni patch. Samsung se posvetio kameri te vam donosi super slow motion funkciju i AR emoji dodatak koji inače funkcionišu na samo novim uređajima.

 

Samsung Galaxy Note 8 trenutačno dobiva novi update koji će imati nove funkcije kamere. Kako vlasnici ovog uređaja iz Francuske na Redditu izvještavaju, na Changelogu 700 MB velikog podatkovnog paketa, da će pored Septembarskog sigurnosnog patcha bit funkcije AR emoji i super slow motion.
Već postoje dokazi o tome da će se nakon ažuriranja pronaći odgovarajući unos u aplikaciji fotoaprata Galaxya Note 8 međutim još uvijek nije jasno da li će super slow motion kao kod Galaxya S9 i Galaxya Note 9 zaista bit sa 960 fps i koji se dio videa ,tj. vremenski razmak, može usoporiti. Maksimalna rezolucija kod snimanja iznosi 1280 x 720 piksela – kao i kod aktuelnih top modela.

Ova poruka i nije iznenađujuća iz razloga zato što je za snimanje video klipova u ekstremnom slow motionu potrebna predmemorija spojena sa kamerom koju Galaxy Note 8 još uvijek nema. I za AR emojie trebao bi bit novi hardware. Galaxy S9 i Galaxy Note 9 posjeduju poboljšano prepoznavanje lica u odnosu na Galaxy Note 8.
Poslali smo upit Samsungu za više informacija o implementaciji novih funkcija kamere i bit će objavljeno čim dobijemo odgovor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

areamobile.de

 

Pročitajte...

Razlika između LCD, TFT, OLED, AMOLED, SUPER AMOLED, RETINA ekrana? Prednosti i nedostaci

Pratite nas:Usjek ili okvir oko ekrana je sve manji i telefoni gube više okvirnog prostora …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *