Popravite svoju iPhone bateriju na vrijeme – inače…

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Neko vrijeme Apple je nudio zamjenu baterije za $29, ali uskoro ta ponuda se završava.

Nakon što je kompanija objavila novi iPhone Xs, iPhone Xs Max i iPhone XR u srijedu (12. septembra), ažurirali su svoju stranicu o zamjeni baterija novom informacijom o cijenama. Ovaj „tehnološki div“ otkrio je planove za naplatu od $69 prilikom zamjene baterije iPhonea Xs Max, iPhonea Xs ili iPhonea XR kada je garancija istekla ili nemate AppleCare+. Istaknuto je da će se cijena od $29 povećati u narednih nekoliko mjeseci.

Na svojoj stranici Apple je objavio:„ Do 31. Decembra 2018. godine, naknada za uslugu zamjene baterije kojoj je istekla garancija biti će $29 za sve kvalifikovane iPhone 6 ili kasnije modele. Usluga zamjene od $29 će možda biti ograničena na jednu popravku po iPhoneu. Nakon 31. decembra 2018. godine. naknada za zamjenu će se povećati na $49 dolara za sve spomenute proizvode osim iPhone X čija će cijena iznositi $69.

Dakle, cijena od $29 koju je Apple nudio za sve od iPhonea 6 do iPhonea X proizvode sada se povećava na $49 dolara. Ukoliko imate iPhone X kojem je potrebna nova baterija očekujte trošak od $20 više.

Appleov potez je dvostruk. S jedne strane pokušava prilagoditi cijene za zamjenu baterije te ga je to gurnulo prema dnu usred rasprostranjenog bijesa zbog loše funkcije baterija na nekim od njegovih ranijih proizvoda uključujući i iPhone 6. Pojavila se velika potražnja za zamjenu baterije ($29) te je Apple na početku imao poteškoće držati korak sa tim.

Možda je važnije za Apple to što ovaj novi potez navodi kupce da razmisle o AppleCare+ garantnom servisu. Bez obzira na to koji iPhone imate, ako je vaš uređaj pokriven AppleCare+ zaštitom, moći ćete dobiti zamjenu baterije besplatno.

Ipak, AppleCare+ može biti skup. Na novim Apple mobilnim uređajima, na primjer, Apple naplaćuje $199 ili $9,99 mjesečno za 24 mjeseca AppleCare+ usluge. Ukoliko želite imati AppleCare+ sa naknadnom zaštitom od krađe i gubitka svog mobilnog uređaja to će Vas koštati $299 ili $14,99 mjesečno za 24 mjeseca.

Na kraju sve ovo nas vodi do jednog zaključka, a to je da je popravka iPhone mobilnog uređaja veoma skupa.

 

 

 

 

tomsguide.com

Pročitajte...

Razlika između LCD, TFT, OLED, AMOLED, SUPER AMOLED, RETINA ekrana? Prednosti i nedostaci

Pratite nas:Usjek ili okvir oko ekrana je sve manji i telefoni gube više okvirnog prostora …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *