Pixel telefoni se prodaju bolje od Nexus-a 6P

Pametni telefon Google-a, Pixel, se ni u kom slučaju ne ubraja u jeftinije uređaje na tržištu a čini se da se ipak bolje prodaje od prošlogodišnjeg Nexusa 6P. Paradoks u svemu tome jeste što se Google još uvijek bori sa problemima isporuke.

Prije samo par sedmica su Pixel i Pixel XL i u Evropi slavili svoj prodajni start ali još uvijek proizvođač ima problema da napuni regale trgovina sa svim ponuđenim opcijama. U njemačkom Google Store-u kao i kod lokalnog partnera, Telekoma, oba uređaja su dostupna sa samo 32 GB interne memorije. Kada ćete moći kupiti varijantu od 128 GB, još uvijek nije poznato. Druge regije imaju isti problem, tako se npr. u SAD-u  ponuda još više smanjila. Kako sada prikazuje jedno prikupljanje podataka, da bez obzira na sve, uređaji se bolje prodaju od Nexusa 6P.
pixel-adoption-rates-appboy

Kao što prikazuje aktuelna analiza preduzeća za istraživanje tržišta, Appboy, u prvoj sedmici prodajnog starta Google-ovih telefona je u više od 100 miliona otkrivenih aplikacijskih pristupa 0,016 % išlo na račun Pixela a 0,020 % je išlo na računa Pixel Xl-a. Zaključak se na osnovu ovih podataka nije mogao donijeti ali Appboy zaključuje da je Nexusu 6P trebalo dvije sedmice da dostigne slične rezultate. Zatim je udio uređaja razantno porastao na kraju sedmice, u odnosu na sami prodajni početak. Kod Pixela je zabilježen Plus od 274% dok je porast kod Pixel XL-a bio 158% što je mnogo više nego kod Samsungovih flagship uređaja tj. Galaxya S6 i Galaxy S7 ali treba napomenuti da je njihov tržišni udio  već u prvom danu bio mnogo veći nego kod Google-ovih pametnih telefona u jednoj sedmici.

Nije baš ni iznenađujući bolji prodajni start Pixel-a i Pixel-a XL u odnosu na Nexus 6P s obzirom na činjenicu da Google po prvi put distribuira nove uređaje na domaćem tržištu preko jednog mobilnog provajdera. Uz sve to, preduzeće pušta reklame o svom prvom sopstvenom pametnom telefonu prema čemu uređaji gube status nišnog proizvoda.

 

 

izvor:areamobile.de

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *