Pametni telefon sa dva ekrana

Sa AMOLED ekranom na dodir na prednjoj strani i E-ink ekranom osjetljivim na dodir na zadnjoj strani, Hisense 2 podsjeća na ruski Yotaphone. Međutim, kod ovog kineskog pametnog telefona trebalo bi biti moguće korištenje svih aplikacija sa glavnog ekrana i na crno –bijelom ekranu na poleđini.

Hisense A2 sa prednjim 5,5 inčnim AMOLED ekranom i E-ink ekranom osjetljivim na dodir na poleđini već smo mogli vidjeti prošle godine na IFA predstavljanju u Berlinu. Sada se već čini da će ovaj neobični pametni telefon, koji veoma podsjeća na ruski Yotaphone, veoma brzo izaći na tržište, budući da ovaj kineski proizvođač ponovo predstavlja ovaj uređaj na CES-u u Las Vegasu, te najavljuje izbacivanje na tržište u Kini, Južnoj Africi, Meksiku i nekim evropskim zemljama.  Da li će se odmah pojaviti i u našoj državi, nije nam još poznato. Cijena varijante Hisense-a sa 32 GB interne memorije i 3 GB RAM-a iznosila bi otprilike 250 dolara, a za verziju sa 64 GB interne memorije i 4 GB RAM-a na to bi dolazilo dodatnih 100 dolara.

5,5 inčni glavni ekran Hisense-a A2 nudi Full-HD rezoluciju, a crno-bijeli ekran sa dijagonalom od 5,2 inča prikazuje 960 x 540 piksela, te dosta štedi bateriju. Sa stanjem baterije od 20% trebalo bi biti moguće koristiti ovaj ekran čak i do 10 sati, rekao je jedan predstavnik Hisense-a u Las Vegasu. A odlična je novost to da će, za razliku od Yotaphone-a, na Hisense pametnom telefonu biti moguće koristiti skoro sve Android aplikacije i na E-ink ekranu. Nismo uspjeli u tako kratkom roku provjerili da je to stvarno tako. Ono što je još zanimljivo – kada otvorite meni kamere na glavnom ekranu, možete na zadnjem ekranu prikazati poruku kojom se traži osmijeh.

Hisense A2 pokreće Snapdragon 430, na donjoj ivici nalaze se USB utor tipa C, kao i utor za slušalice. Što se tiče opskrbe energijom, za to je zadužena baterija kapaciteta 3000 mAh. Kao operativni sistem služi Android 6.0 Marshmallow, a demo uređaj na CES štandu Hisense-a reagovao je pomalo sporo i sa zastajkivanjima. Sa desne strane duboko-crnog, sjajnog kućišta nalazi se senzor otisaka prsta koji u meniju kamere služi i za zoomiranje i mijenjanje prednje kamere sa 8 MP i zadnje sa 16 MP.

 

Izvor: areamobile.de

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *