Nexus 6P: Ažuriranje na Nougat moglo bi uzrokovati probleme s baterijom

Čini se da je Nexus 6P ažuriranjem na Android 7.0 Nougat dobio par ozbiljnih problema. Nekoliko je korisnika već izvijestilo o iznenadnom isključivanju uređaja i nepravilnom radu sistema za štednju baterije. Rješenje bi trebao biti aktuelni Android-Beta na Android 7.1.1.

 

Ažuriranjem na Android 7.0 Nougat korisnici Nexus-a 6P izgleda nisu samo dobili nove opcije, već i jedan bug. Kako neki korisnici ovog Google-ovog uređaja izvještavaju, na primjer, na Reddit-u, nakon ažuriranja na novu verziju Androida širi se problem sa baterijom Nexusa 6P, do kojeg do sad nije dolazilo. Po njima se ovaj pametni telefon u određenim okolnostima jednostavno sam ugasi, ili se, i pored pritiskanja tipke za paljenje, jednostavno neće upaliti.

Kako sve to izgleda, pokazuje TheRedyTedy u jednom videu na YouTube-u. Tu se može vidjeti kako se Nexus 6P nakon snimanja par fotografija nenajavljeno gasi, te se više ne da upaliti. Pritiskanje tipke za paljenje nema nikakvog učinka. Tek nakon uključivanja na punjenje se ovaj Nexus uređaj ponovno može upaliti. Prema opisu ovog korisnika, taj problem redovito se pojavljuje u različitim okolnostima, te se da reproducirati korištenjem aplikacije kamere.

Drugi korisnici izvještavaju o naglom gašenju uređaja zbog korištenja moda za štednju baterije. Po njima, Nexus 6P gasi se uvijek po uključenju moda za štednju baterije, ili tek par sekundi nakon toga. Drugi opet govore i o naglom padu baterije nakon što ona iznosi manje od 25%. Uz ostalo, i to bi trebalo voditi ka naglom isključivanju. Iako nije neuobičajeno da se kod pametnih telefona, nakon nekog većeg ažuriranja sistema, prvo mora nanovo kalibrirati indikator napunjenosti baterije, ovaj fenomen čini se i više nego čudnim.

Izgleda da ni vraćanje na tvorničke postavke ne rješava ovaj problem. Par dana nakon vraćanja na fabričke postavke, prema izvještajima korisnika, ovaj problem se nanovo vraća. Sa Beta verzijom Androida 7.1.1 Nougat se čini da ovoga problema nema, što pogođenim korisnicima barem ostavlja mogućnost da se uključe u Android Beta program, barem dok Google konačno ne riješi problem.

 

 

Izvor: areamobile.de

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *