Navodno se zaustavlja proizvodnja iPhone-a X i iPhone-a SE

Da li će se iPhone X tek godinu dana nakon izlaska na tržište povući iz Apple-ovog asortimana? Sudeći po glasinama, novi modeli trebali bi u potpunosti zamijeniti iPhone iz 2017. godine i iPhone SE

Već neko vrijeme eksperti iz te branše pretpostavljaju da će Apple na ovogodišnjoj prezentaciji svojih proizvoda u septembru opet predstaviti nekoliko iPhone modela. Očekuje se nasljednik iPhone-a X i jedan veliki iPhone X Plus, oba sa OLED tehnologijom, kao i jedan jeftiniji iPhone sa LCD ekranom.

Ono što je, međutim, novo jeste vijest da dosadašnji iPhone X, koji je izbačen na tržište tek 2017. godine više neće biti jedna od alternativa u Apple-ovom asortimanu.

Kako izvještava 9to5Mac, analitičari investicija iz BluFin Research-a očekuju kraj iPhone-a X. Produkcija se, navodno, uskoro zaustavlja. Njegov nasljednik, koji će se po navodima zvati iPhone 11, trebao bi u potpunosti zamijeniti iPhone X.

Čak bi i iPhone SE trebao nestati iz portfolija ovog proizvođača pametnih telefona, kako dalje navode. Umjesto njega bio bi tu iPhone 8 koji  bi se i dalje trebao proizvoditi i prodavati. Osim toga, nešto štedljiviji kupci trebali bi pronaći alternativu u dolazećem iPhone-u 9 (već spomenutom jeftinijem telefonu sa LCD-om).

Do sada je barem bio običaj da se prethodnim modelima snizi cijena, te da tako i dalje ostanu u ponudi kao pristupačnija alternativa. Još nam preostaje da vidimo da li će se Apple u septembru zaista odlučiti samo za nove iPhone modele – iPhone 9, iPhone 11 i iPhone 11 Plus.

 

 

(Izvor: connect.de)

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *