LG G6 dobiva veliki zaslon sa neobičnim razmjerom stranica

LG G6 mogao bi primjeniti dosad nekorišteni format zaslona, te bi tako i postao veći od svojih prethodnika. LG je već predstavio ekran svog sljedećeg vodećeg pametnog telefona.

LG Display pravi ekran za sljedeći LG vodeći pametni telefon, te pri tome koristi neobičan razmjer ivica istoga. To saznajemo sa jednog saopštenja za medije ovog korejskog proizvođača. Ovaj novo-dizajnirani ekran ima dijagonalu od 5,7 inča i QHD rezoluciju, a prema riječima predstavnika ovog proizvođača, radi se o 2880 x 1440 piksela. Prema tome bi ekran novog LG-a imao gustoću piksela od 564 piksela po inču. Razlog za veći broj piksela je neobični omjer stranica od 18:9 pomoću kojega nam LG želi pružiti „impresivan doživljaj gledanja“. Ovakav omjer stranica trebao bi se pokazati boljim i za novu funkciju višestrukih prozora na Androidu 7.0 Nougat. Osim toga, iz LG-a još tvrde i da ovaj ekran pruža bolju vidljivost na dnevnom svjetlu, te da troši 30% manje baterije od svojih prethodnika.

Nova LG-eva inTouch tehnologija trebala bi da, zbog izostavljanja zaštitnog stakla ispod touch-panela, pomogne u stvaranju tanjih i lakših pametnih telefona. Sam modul tanji je od jednog milimetra, sa 0,2 milimetra na gornjoj strani, te 0,54 milimetra na stranama. Po tome bi se ivice oko ekrana dale još dodatno smanjiti.

Da li će LG G6 dolaziti samo kao phablet?

Pod „novim vodećim pametnim telefonom“, kako se uređaj koji će korisititi novi ekran naziva u izvještaju, vjerovatno se podrazumijeva LG G6. Očekuje se da će LG G6 biti predstavljen na Mobile World Congress-u krajem februara u Barceloni. A jedan video i proizvodna shema koji su već ranije procurili pokazuju da i nema neke velike razlike u veličini između LG-a G5 i G6. Mada, do sad još nismo uspjeli vidjeti kako će to ovaj pametni telefon izgledati sprijeda. Možda će LG-ev adut ovdje biti dobar omjer između veličine ekrana i veličine kućišta, mada i nije mnogo vjerovatno da će LG uspjeti ugurati ekran dijagonale 5,7 inča u telefon iste veličine kao i G5. Moguće je i da nam ovaj proizvođač za ovu godinu radi na dva modela, ili čak i da LG Display zapravo govori o LG-u V30.

 

Izvor: areamobile.de

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *