iPhone 8: Hoće li ovako izgledati Apple-ova nova generacija?

Iako iPhone 7 još uvijek nije star model, internetom već kruže informacije i nagađanja o novoj generaciji. Već neko vrijeme su tu čak i skice koje pokazuju kako bi novi iPhone mogao izgledati.

 

Skice prikazuju iPhone 8

 

Još uvijek nije mnogo poznato o Apple-ovoj sljedećoj generaciji. Čak još uvijek nije ni sigurno da li će se njihov novi pametni telefon stvarno zvati iPhone 8. Ali, barem o ekranu već imamo informacije.

Kako su izvijestile Nikkei Asia Review novine, Tai Jeng-wu, menadžer Sharp-a i šef Apple-ovog dobavljača Foxconn, izjavio je na jednom govoru na Taipeh univerzitetu da će sljedeći iPhone imati OLED ekran.

Uzimajući o obzir poznate informacije i glasine koje kruže, grafički dizajner Veniamin Geskin objavio je seriju skica koje pokazuju kako bi mogao izgledati novi iPhone. Budući da njegove skice izgledaju veoma tačno i realistično, privukle su mnogo pažnje.

screenshot_1

Tehnologija i dizajn iPhone-a 8

screenshot_2

Nova tehnologija korisnicima nudi brojne prednosti: moguće je prikazivanje briljantnih i intenzivnih boja, jak kontrast i dublje nijanse crne. Uz to, OLED ekrani troše manje baterije i mogu poprimiti i zakrivljeni oblik.

Nikkei Asian Review objavio je da Apple planira predstaviti tri modela za desetu godišnjicu sljedeće godine. Jedan od tih modela trebao bi imati zakrivljeni OLED ekran, a druga dva trebala bi dolaziti sa standardnom LTPS tehnologijom.

 

Ekran bez ivica treba mjesta

screenshot_3

Trenutni trend na tržištu pametnih telefona su ekrani koji zauzimaju kompletnu prednju stranu uređaja, sa skoro pa potpunim izostankom ivica oko ekrana. Sada bi čak i Apple trebao krenuti u tom smjeru.

Po glasinama bi tipka za početni zaslon i skener otisaka prsta trebali biti ugrađeni u ekran. Time bi Apple kod sljedeće generacije svojih uređaja dobio više mjesta za ekran na prednjoj strani, te bi mogao, kao konkurentski Xiaomi, ponuditi ekran skoro bez ivica. Priča se da i Samsung radi na ekranu  koji bi trebao zauzimati 99% prednje strane.

Tek će se pokazati koje će Apple novosti donijeti sa novim uređajem, te koliko su blizu bile Geskinove skice. A sve druge informacije o iPhone-u 8 možete pronaći kod nas.

 

Izvor: chip.de

 

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *