Galaxy S8: Displej, kamera itd. – Samsung govori o novitetima

Note 7 debakl je još uvijek aktuelan, međutim kod Samsunga već rade na sljedećoj generaciji telefona. Ne samo da je poznat datum lansiranja i oficijeli prodajni start već prema glasinama dolazi sa jednim novim mega procesorom. Sada se javio Lee Kyeong-tae, potpredsjednik za Mobile Communications kod Samsunga, i najavio je nekoliko noviteta.


Galaxy S8: Samsung obečava inovacije

Po prvi put se, Lee Kyeong-tae, jedan visokorangirani menadžer Samsunga izjasnio o Galaxy-u S8. Potpredsjednik za Mobile Communications je najavio nekoliko mnogo obečavajućih noviteta kod dolazećeg Samsungovog telefona.

Za Wall Street Journal govori o rafiniranom dizajnu i o poboljšanoj kameri. Da li će S8 prvi put dobiti jednu dual kameru? Lee Kyeong-tae također govori o jednoj poboljšanoj umjetnoj inteligenciji koja će kod Galaxy-a S8 bit upotrebljena. To bi bilo u skladu sa dosadašnjim glasinama koje su govorile o tome da će uslugu “S Voice” zamijeniti govorni asistent “Viv” – također treba naglasiti da developeri ViV Labs-a već rade na Apple-ovoj govornoj asistenciji “Siri”.


Galaxy S8: Displej sa UHD rezolucijom?

Kako Sammobile sada izvještava, pozivajući se na objavu web stranice weibo.com, displej S7 nasljednika će imati 5,5 inča i UHD rezoluciju tj. nevjerovatnih 3840 x 2160 piksela.
Ultra HD rezolucija ima veću gustoću piksela nego full HD ekrani što je naročito evidentno kod večih ekrana. To bi objasnilo i glasine prema kojima će Galaxy S8 imati 5,5 inčni ekran i samim tim bi bio 0,4 inča veči od svog prethodnika.


Samsung Galaxy S8 sa 10 nanometarskim mega čipom?

Samsung je započeo sa proizvodnjom novih procesora koji bi mogli da budu dio Galaxy-a S8. Po Samsungu bi po prvi širom svijeta, umjesto 14 nanometara, trebalo bit pravljeno samo 10 nanometara. Međutim, nejasno je o kojem će System-On-Chip-u (SoC) biti riječi.

Da bi procesor držali tako malim, samsung koristi svoju “FinFET tehnologiju”, kod koje se koriste trodimenzionalne strukture za tranzistore. Performanse uređaja će navodno porasti do 27%  a u isto vrijeme sniziti potrošnju baterije do 40%.


Galaxy S8 sa 4K kamerom? 

Detaljnim posmatranjem slike, moglo bi se nekoliko stvari zaključiti. Primjera radi, oko bi moglo upućivati na Iris skener ili jači fokus na Augmented Reality,4K kameru ili Virtual Reality. U oku je sakrivena bilijarska kugla sa brojem 8  – da li će Galaxy S8 bit i novi Samsungov smartphone sa jakim procesorom za igrice?


Izlazak Galaxy-a S8 na tržište – datum odma poslije lansiranja?

Unatoč prošlim glasinama, Galaxy S8 bi se mogao pojaviti u dvije varijante. Jednom kao Curved tj. zaobljen model sa 5,1 inčnim AMOLED ekranom 2K rezolucije dok bi druga verzija bila sa 5,5 inčnim displejom 4K rezolucije i dual kamerom. Za oba modela očekuje se Qualcomm Snapdragon 830 ili Exynos 8895 procesor.

prema glasinama Galaxy S8 bi trebao bit predstavljen 26. Februara 2017. Samim tim bi Samsungov novi telefon kao i ove godine bio predstavljen prije prvog dana za medije na Mobile World kongresu u Barseloni. Između lansiranja i izlaska na tržište Galaxya S7 bilo je samo 20 dana. Tako bi datum izlaska Galaxya S8 mogao bit sredinom Marta 2017 – onda se nadamo bez eksplozija kao kod Galaxya Note 7.

screenshot_1https://twitter.com/Ricciolo1/status/784876673024008192/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Samsung Unpacked-Event opet prije MWC-a?

Informacija o terminu lansiranja potiče od Twitter korisnika @Ricciolo1. On je objavio sliku sa jednog Samsung Unpacked-Event-a u okviru MWC-a 17. Da li se radi o lažnjaku ili se zaista radi o reklamnoj fotografiji, u ovom trenutku se ne može za sigurno reći. Bez obzira na sve, vrijeme prezentacije Galaxy-a S8 u ovom terminu nije nevjerovatno – ipak je to do sada bila Samsungova tradicija.

 

 

izvor:chip.de

 

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *