Novo!

Galaxy S7 u CPU testu:Ovoliko je brz Samsungov telefon

Galaxy S7 će navodno biti u verziji sa Snapdragon 820 čipom i sa Exynos 8890 procesorom.U međuvremenu prototipovi oba modela su testirana u CPU testu”Geekbench” -pri tome se može vidjeti razlika u performansama.

Performanse Galaxy-a S7

Prema izvještaju jedne mađarske web stranice,neko je izmjerio snagu Galaxy-a S7 sa Samsungovim Exynos 8890 čipom.Navodno je osmojezgreni procesor radio taktnom frekvencijom od 1,6 GHz-znači sa modernim tempom.Rezultati su dobri:Single-Core rezultat iznosi 1837 poena,dok je u višejezgrenom testu prototip imao 5946 poena.

Poređenja radi:Prije par sedmica je jedan S7 sa Snapdragon-om 820 slavio svoju premijeru testiranja i osvojio 5423 poena.Qualcomm-ov High-End četverojezgreni procesor je na kraju krajeva nadmašio Exynos 8890 čip u također ne neznatnom Single-Core testu i osvojio 2456 poena.

Galaxy S7:Poređenje Exynos 8890/Snapdragon 820

S obzirom na to da se ovdje samo radi o testovima prototipova,čiji su uslovi testiranja nepoznati,u brojkama bi trebalo sa oprezom uživati-jer oni daju samo ograničene podatke  o tome koliko će serijski uređaji bit brzi i energetski učinkoviti.Naše mišljenje jeste da će ih Samsung tako srediti da će obje varijante biti otprilike na istom nivou.

Prema Insider-ima U Evropi će bit verzija sa Exynos čipom  dok će u Sjedinjenim Američkim Državama Samsung prodavati modele sa Qualcomm-ovim procesorom.

Pročitajte...

iPhone 8 sa genijalnim inovacijama: Ovako Apple želi nadmašiti sam sebe

Dolazi li poslije iPhone-a 7 odmah iPhone 8? Već je dosta znakova koji upućuju na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *