Digitalni sjaj: Swarovski najavljuje svoj vlastiti pametni sat

Sjaji, za žene je i košta čitavo bogatstvo: Swarovski najavljuje svoj prvi pametni sat.

Ovo bi mogao biti prvi pametni sat koji je skuplji i otmjeniji od zlatnog Apple Watch-a (18000 Eura). Swarovski je na Consumer Electric Show-u u Las Vegasu najavio svog vlastitog pratioca za ručni zglob. Premijera ovog sata trebala bi se pak dogoditi tek na BaselWorld-u, sajmu satova i nakita (od 23. do 30. marta).

Qualcomm-ov procesor

Što se tehničkih detalja tiče, Swarovski još uvijek ne otkriva mnogo – čak još uvijek nema ni slike ovog (vjerovatno prekrivenog kristalima) luksuznog sata. Jedino što je sad za sad sigurno jeste da će procesor biti Qualcomm-ov. Snapdragon čipovi ovog kalifornijskog proizvođača već su nam poznati iz mnogih Android i Windows pametnih telefona, kao i tableta. Po tome bi njegov operativni sistem trebao biti Android. Budući da će Google ove godine objaviti svoj novi Android Wear 2.0, moguće je da će bit isti sistem koji će pokretati ovaj Swarovski sat.

Za pametnu ženu

Opis ovoga sata „Smartwatch for her“ jasno govori o tome ko je ciljna grupa ovog Swarovski sata. Koliko će imućne korisnice morati platiti za ovaj sat i od kad će on biti dostupan, još uvijek nije tačno definisano. Usput rečeno, ovaj pametni sat neće biti prvi izlet austrijskog proizvođača nakita u svijet tehnike: nedavno su imali saradnju sa LG-em za televizor sa kristalima u okviru.

 

(Izvor videa: youtube/Swarovski)
Izvor: combuterbild.de

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *