Čovjek mijenja svoje ime u “iPhone Sedam”

Koliko daleko bi išli da dobijete besplatno iPhone 7? Promijeniti sopstveno ime? Upravo to je uradio Olexander Turin iz Kieva. Sada se zove iPhone Sedam i sretno drži novi Apple-ov smartphone u ruci.

Igre sreće sa posebnim uvjetima ne predstavljaju više ništa neuobičajeno. Kod jednih trebate svoj stari telefon na jedan strašan način uništit, snimati neobične video klipove sa prošlim uređajem ili istetovirati logo neke kompanije. Međutim, korak dalje ide jedna firma za računare iz Kieva. Naime, ona poklanja Apple iPhone 7 prvoj petorici koja promijeni svoje ime u iPhone Sedam. Dvadesetogodišnji ukrajinac, Olexander Turin, nije htio da propusti ovu šansu te je prema izvoru http://komonews.com/news/offbeat/ukrainian-man-renames-himself-iphone-7-to-win-the-phone-10-29-2016 promijenio svoje ime u iPhone Sim(Sedam). Svoj novi iPhone 7 je dobio od računarske radnje pod uslovom da prikaže svoju novu ličnu kartu.

Ako gledamo trezveno, sa financijskog aspekta – to i nije bio loš dogovor: U Ukrajini iPhone 7 košta preračunato 780 eura dok promjena imena ne košta ni 2 eura. To je kod plate od oko 150 eura mjesečno(netto) zaista primamljivo. Za porodicu je bio šok kada su saznali da je mladić promijenuo i ime i prezime za jedan telefon.

“Na početku je bilo teško za prihvatit i za vjerovat(…)
Međutim svaki čovjek na ovom svijetu traži način kako da se izrazi. Zašto onda ne i ovim putem” – sestra iPhone Sim-a 😀

Zauvjek ova promjena imena neće trajati. Na kraju krajeva, Sim je rekao da ne želi kasnije djeci da odgovara na pitanja tj. zašto imaju tako smiješno ime. On planira ponovnu promjenu u staro ime i to onda kada bude imao djecu.

 

izvor:areamobile.de

Pročitajte...

Nije trebalo dugo: Sada možete preuzeti Pixel 3 verziju Google Camera aplikacije

• Korisnici starije verzije Google Pixela sada mogu preuzeti najnoviji Pixel 2 Google Camera APK …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *