Automatsko povezivanje iPhonea Xs i XR sa NFC uređajima – bez dodatne aplikacije Apple dodaje novu opciju za očitavanje

Pratite nas:
Facebook
Facebook
Twitter
YouTube
YouTube

Donosimo informaciju o novoj funkciji koju Apple nije predstavio na svom događaju u srijedu: iPhone Xs, XS Max i XR će omogućiti korisnicima da očitaju NFC oznake u blizini, a to znači da neće biti potrebna dodatna aplikacija kako bi se povezali sa drugim uređajima ili inicijacija transfera podataka među uređajima.

Nakon pronalaska i očitavanja NFC oznake, na mobilnom ekranu će se pojaviti notifikacija. Klikom na notifikaciju otvara se aplikacija povezana linkom tražeći od korisnika da jasno odaberu notifikaciju radi preventiranja bilo kakvih nepoželjnih radnji, istakao je 9to5Mac.

NFC (near-field communication) omogućuje da dva uređaja udaljena samo nekoliko centimetara jedan od drugog bez poteškoća razmjenjuju podatke. Da bi ova opcija funkcionirala oba uređaja moraju imati NFC čipove.

Opcija radi samo ukoliko je mobilni uređaj u upotrebi kako bi se izbjeglo svako nenamjerno očitavanje oznake. Očitavanje oznake nije moguće ukoliko se u momentu povezivanja koristi Apple Pay Wallet, ukoliko je uključen zrakoplovni način rada ili uređaj nije otključan.

 

 

 

cnet.com

Pročitajte...

Razlika između LCD, TFT, OLED, AMOLED, SUPER AMOLED, RETINA ekrana? Prednosti i nedostaci

Pratite nas:Usjek ili okvir oko ekrana je sve manji i telefoni gube više okvirnog prostora …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *